Υγεία - Περιβάλλον

16 Ιουνίου 2019 20:03

Αλλαξιέρες για πάνα μωρού τοποθετούνται σε ανδρικές τουαλέτες

Διάβασέ μου το...

Πώς ξεκίνησε η καμπάνια, που ανέδειξε το πρόβλημα αλλαγής πάνας από τους πατεράδες.

Αλλαξιέρες για πάνα μωρού τοποθετούνται σε ανδρικές τουαλέτες
-

 

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, στην…ουρά του πιάνου ή και στον καναπέ, οι μπαμπάδες είναι πάντα… εφευρετικοί ,όταν πρέπει να αλλάξουν πάνα στο μωρό τους, χωρίς να έχουν αλλαξιέρα.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας πάνας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει 5000 αλλαξιέρες σε αντρικές τουαλέτες δημοσίων χώρων στην Αμερική και τον Καναδά. Η εταιρεία παρακινεί τους μπαμπάδες να μοιραστούν τις στιγμές δεσίματός τους με τα παιδιά τους, κατά τη διάρκεια της αλλαγής της πάνας.

Περίπου 500 από τις αλλαξιέρες θα τοποθετηθούν τις επόμενες εβδομάδες σε χώρους όπως πάρκινγκ και βιβλιοθήκες.

Σε διαφημιστικό των προηγούμενων ημερών εμφανίζονται πατεράδες που βρίσκουν…πατέντες για την αλλαγή της πάνας, καθώς και ένας που αλλάζει το μωρό του στα πόδια του, ενώ κάθεται σε λεκάνη δημόσιας τουαλέτας, ελλείψει άλλης λύσης. Πρόκειται για εικόνα που είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Οκτώβριο ο ίδιος ο πατέρας, εκφράζοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος, αλλά και χιλιάδες άλλοι πατεράδες.

Το 2016 ο Ομπάμα είχε περάσει νόμο που έκανε αναγκαστική την τοποθέτηση αλλαξιέρας σε κάποιες, αλλά όχι όλες τις τουαλέτες των κτηρίων και στις περισσότερες των περιπτώσεων, τοποθετήθηκαν στις γυναίκειες τουαλέτες. Τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα εξαιρούνταν από το μέτρο.