Κόσμος

17 Ιουνίου 2019 19:01

Πέθανε ο Μοχάμεντ Μόρσι

Διάβασέ μου το...

Κατέρρευσε μέσα στο δικαστήριο ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα καταγγέλλει πως πρόκειται για δολοφονία.

Πέθανε ο Μοχάμεντ Μόρσι
-

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Μοχάμεντ Μόρσι, πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μόρσι είχε λιποθυμήσει κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο, ενώ βρισκόταν σε κελί της αίθουσας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια θανάτου δεν έχουν διευκρινιστεί, επισημάνθηκε ωστόσο, ότι ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου δεν έφερε τραύματα.

Ο Μόρσι, ηγετικό στέλεχος των Μουσουλμανική Αδελφότητας, ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Βρισκόταν στη φυλακή, μετά την ανατροπή του από τον στρατό το 2013 έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της εξουσίας του.

Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, ο Μόρσι, ηλικίας 67 ετών, βρισκόταν στο δικαστήριο για μια ακροαματική διαδικασία με την κατηγορία της κατασκοπείας, έπειτα από ύποπτες επαφές που είχε με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Ο Μόρσι εξέτιε ποινή φυλάκισης 20 ετών μετά την καταδίκη του για τον θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2012 και ποινή ισόβιας κάθειρξης για κατασκοπεία σε μια υπόθεση που σχετιζόταν με το Κατάρ.

Αίγυπτος - Δίκη Μόρσι

Μουσουλμανική Αδελφότητα: ήταν δολοφονία

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατήγγειλε σήμερα ότι ο θάνατος του Μοχάμεντ Μόρσι ήταν “δολοφονία” και κάλεσε τους πολίτες της Αιγύπτου να παραστούν μαζικά στην κηδεία του.

Σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της, η Μουσουλμανική Αδελφότητα απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στα πλήθη να συγκεντρωθούν έξω από τις Πρεσβείες της Αιγύπτου σε ολόκληρο τον κόσμο.