Κοινωνία

18 Ιουνίου 2019 08:42

Στον ανακριτή οι ληστές του ΑΧΕΠΑ

Διάβασέ μου το...

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα σε μέλη χρηματαποστολής. Επίθεση αντιεξουσιαστών σε τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους ληστές του ΑΧΕΠΑ...

Στον ανακριτή οι ληστές του ΑΧΕΠΑ

Ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης θα βρεθούν σήμερα το πρωί οι συλληφθέντες για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ), που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.  Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να μεταχθούν κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια.

Ο πρώτος είχε συλληφθεί στο παρελθόν την ώρα που μετέφερε οπλισμό από γκαράζ στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής. Επίσης είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", κατηγόρια η οποία στη συνέχεια δεν αποδείχθηκε. Είχε προχωρήσει και σε απεργία πείνας, ενώ μετά από άδεια που πήρε από τη φυλακή, δεν επέστρεψε ποτέ. Ωστόσο είχε συλληφθεί αργότερα σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Σπάρτη.

Ο δεύτερος φέρεται να είχε γίνει γνωστός λόγω της υπόθεσης των «ληστών με τα μαύρα». Ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε τραυματιστεί. Το 2010 η αρχική ποινή του μειώθηκε στο μισό από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών και δύο χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε.

Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα που θα οδηγούνται στον ανακριτή οι δύο ληστές, σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης. Εξάλλου, επίθεση με μπογιές και πέτρες στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Αετοράχης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν τα ξημερώματα μέλη αντιεξουσιαστών ομάδων ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες για τη ληστεία του ΑΧΕΠΑ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.