Αθλητικά

18 Ιουνίου 2019 11:28 Τελευταία ενημέρωση : 18 Ιουνίου 2019 21:12

Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί

Διάβασέ μου το...

Γιατί συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της UEFA. Τα πρώτα στοιχεία. Τι λένε οι δικηγόροι του.

Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Ο Πλατινί συνελήφθη σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα με την κατηγορία ότι "χάρισε" στο Κατάρ τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022.

Ο 63χρονος Γάλλος είχε εκλεχθεί το 2007 και είχε υπηρετήσει ως πρόεδρος της UEFA μέχρι το 2015, που είχε καταδικαστεί από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA για σειρά αδικημάτων. Είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο από τη FIFA ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση από το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, ο Πλατινί συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, στα πλαίσια ερευνών για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Λέγεται ότι έχει μεταφερθεί στα Γραφεία του αστυνομικού Τμήματος κατά της Διαφθοράς.

Η ανάθεση στο Κατάρ είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2010, υπήρξαν όμως σειρά από διαμάχες για το θέμα.

Δικηγόροι Πλατινί: δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται

Σε ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης του Γάλλου παράγοντα επισημαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται για διαφθορά, αναφορικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Στην ίδια ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του Πλατινί υπογραμμίζουν ότι ο παλιός αστέρας του ποδοσφαίρου δεν έχει συλληφθεί σε καμία περίπτωση, αλλά καταθέτει ως μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η οικονομική εισαγγελία. Σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους του, ο πρώην πρόεδρος της UEFA και αντιπρόεδρος της FIFA συνεργάζεται με τις αρχές και απαντά με ακρίβεια σε όλες τις ερωτήσεις, μεταξύ αυτών και εκείνες που αφορούν την ανάθεση στη Γαλλία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.