Υγεία - Περιβάλλον

18 Ιουνίου 2019 18:31 Τελευταία ενημέρωση : 19 Ιουνίου 2019 14:06

Σε πανελλαδική στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στην Υγεία

Διάβασέ μου το...

Σε μαζική συμμετοχή καλεί την Τετάρτη το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Ποια τα αιτήματα.

Σε πανελλαδική στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στην Υγεία
-

Σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 μ.μ, προχωρούν την Τετάρτη 19 Ιούνη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε μαζική συμμετοχή για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καλεί το ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας το οποίο καλεί και στη συγκέντρωση στις 12 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

Το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας απαιτεί:

  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη αναγκαίων μέτρων για προστασία υγείας και ασφάλειας.
  • Πλήρη, επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας
  • Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των νοσοκομείων και πρόσληψη όλων των εργολαβικών συναδέλφων με μόνιμη εργασία και πλήρη δικαιώματα.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: "Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης είναι οι 2800 περίπου εργαζόμενοι, μέσω ΟΑΕΔ, λόγω της επικείμενης λήξης της σύμβασης τους, τον Φεβρουάριο – Μάρτιο 2020, και των επανειλημμένων αρνήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μονιμοποίηση τους (με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόρριψη, από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, του αιτήματος 130 συνδικαλιστικών οργανώσεων για τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος – κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση) ενώ ακολουθεί η λήξη της σύμβασης άλλων 1200 συναδέλφων του ίδιου προγράμματος".