Οικονομία

18 Ιουνίου 2019 12:56

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το δεκαετές ελληνικό ομόλογο

Διάβασέ μου το...

Ανάλογη πορεία καταγράφουν και τα περισσότερα ομόλογα των ευρωπαϊκών κρατών.

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το δεκαετές ελληνικό ομόλογο
-

Οι προσδοκίες για θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ωθούν σε ακόμα καλύτερες αποδόσεις για το 10ετες ομόλογο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού για τη χώρα μας, από τις αγορές.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κατέγραφε ιστορικό χαμηλό και διαμορφωνόταν στο 2,60% μειωμένη κατά 12 μονάδες βάσης ή 4,41% σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο.

Το ελληνικό δεκαετές προσφέρει από τις αρχές του έτους κέρδος της τάξης του 38% στους επενδυτές. Η απόδοση έχει συρρικνωθεί κατά 80 μονάδες βάσης σε μόλις ένα μήνα, ενώ κινείται περίπου 175 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.

Η απόδοση του γερμανικού  δεκαετούς βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε αρνητικό έδαφος. Αμέσως μετά την ομιλία Ντράγκι άγγιξε για πρώτη φορά το -0,30%, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό του -0,27%, που κατεγράφη την περασμένη εβδομάδα.

Πτώση κατά 5 μονάδες βάσης καταγράφουν οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων του ευρώ. Εκείνη του ιταλικού δεκαετούς κάνει βουτιά δώδεκα μονάδων βάσης στο 2,18%.