Οικονομία

23 Ιουνίου 2019 21:55

Αυξήθηκαν οι επιχειρηματίες με προσωπική περιουσία πάνω των 100 δις δολάρια

Text to Speech

Ένα νέο πρόσωπο προστέθηκε αυτή την εβδομάδα στο κλαμπ που με τους «συνήθεις υπόπτους». Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 32 δις από την  αρχή του έτους!

Αυξήθηκαν οι επιχειρηματίες με προσωπική περιουσία πάνω των 100 δις δολάρια

Τρεις εκπροσώπους μετράει πλέον το «κλαμπ» των 100 δις δολαρίων, δηλαδή η λίστα με τους επιχειρηματίες που εμφανίζουν προσωπικό πλούτο που ξεπερνάει το ποσό αυτό.

Μέχρι στιγμής τόσο υψηλή περιουσία εμφάνιζαν μόνο ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.com και ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft.

Στην παρέα τους, ωστόσο, ήρθε να προστεθεί και ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος του γαλλικού ομίλου πολυτελών αγαθών LVMH. Η περιουσία του Αρνό στα 100,4 δις δολάρια αντιστοιχεί σήμερα σε περισσότερο από το 3% του γαλλικού ΑΕΠ.

O πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης εντάχθηκε στο «κλαμπ» με το κλείσιμο των αγορών την Τρίτη, καθώς η μετοχή του LVMH κατέγραψε άνοδο της τάξης του 2,9% και έκλεισε στα νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 368,80 ευρώ.

Η καθαρή αξία του πλούτου του έχει αυξηθεί κατά 32 δις δολάρια από τις αρχές του έτους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση στον δείκτη του Bloomberg με τους 500 δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά οι Γάλλοι πέτυχαν τη μεγαλύτερη αύξηση της περιουσίας τους φέτος μεταξύ των δισεκατομμυριούχων Ευρωπαίων. Ο Αρνό, ο Φρανσουά Πινό του ομίλου πολυτελών αγαθών Kering και ο Φρανσουά Μπεντανκούρ Μέγερς είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται αθροιστικά κατά περισσότερο από 40 δις δολάρια.

Επιπλέον τα αδέλφια Ζεράρ και Αλέν Βερτχάιμερ, που βρίσκονται πίσω από το σήμα της Chanel, είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται 9,8 δις δολάρια μόνο την τελευταία εβδομάδα, όταν ο οίκος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2018.