Οικονομία

19 Ιουνίου 2019 18:15

Μεγάλου: ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Τράπεζα Πειραιώς

Text to Speech

Πώς σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου, στην οποία ανταποκρίθηκαν θεσμικοί επενδυτές από 20 χώρες.

Μεγάλου: ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Τράπεζα Πειραιώς

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Πειραιώς για την συνολική πρόοδο που έχει επιτύχει η Τράπεζα χαρακτηρίζει ο Χρήστος Μεγάλου, την θεαματική ανταπόκριση,  θεσμικών επενδυτών από 20 χώρες, στην έξοδο της Τράπεζας στις αγορές, από τις οποίες τελικώς δανείστηκε κεφάλαια ύψους 400 εκ. ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «H Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ύψους €400 εκατ., δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης από τον εκδότη στα πέντε έτη (10NC5), στη διεθνή αγορά κεφαλαίων, ενισχύοντας το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά περίπου 90 μβ..

Το συνολικό βιβλίο προσφορών, υπό τη διαχείριση των κύριων αναδόχων Goldman Sachs International και UBS Investment Bank, διαμορφώθηκε σε περίπου €850 εκατ. Περισσότεροι από 135 θεσμικοί επενδυτές από περισσότερες των 20 χωρών συμμετείχαν στη συναλλαγή. Η έκδοση των αξιογράφων εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΤΝ (Euro Medium Term Note) ύψους €25 δισ. της Τράπεζας Πειραιώς.

Το τοκομερίδιο έχει ορισθεί σε 9,75% και η ημερομηνία εκκαθάρισης έχει προγραμματισθεί για τις 26 Ιουνίου 2019».

Σε δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, αναφέρει «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της έκδοσης ομολόγου Tier 2 και τη συνολική ανταπόκριση της αγοράς. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 που πραγματοποιεί ελληνική τράπεζα από το 2008. Το υψηλό επίπεδο της ζήτησης από τους επενδυτές συνιστά έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης για τη συνολική πρόοδο που έχουμε σημειώσει στην Τράπεζα Πειριαώς. Η έκδοση αυτή ενισχύει περαιτέρω τον ισολογισμό μας και λειτουργεί ως βασικός καταλύτης για την υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου "Agenda 2023" προς όφελος των επενδυτών, των πελατών και των εργαζομένων μας».