Κοινωνία

19 Ιουνίου 2019 20:19

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Καταγγελίες μετά την αναβολή της απόφασης για Κορκονέα – Σαραλιώτη

Διάβασέ μου το...

Εν μέσω αντεγκλήσεων αναβλήθηκε η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Εφετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Καταγγελίες μετά την αναβολή της απόφασης για Κορκονέα – Σαραλιώτη
-

Αναβλήθηκε για τις 29 Ιουλίου η ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου, στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια. 

Η εσπευσμένη εισαγωγή σε νοσοκομείο του συνηγόρου του πρώην ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα οδήγησε το δικαστήριο, εν μέσω αντεγκλήσεων, στο να αναβάλει την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του. 

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής βλέπουν μεθόδευση ώστε να πέσουν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι, επωφελούμενοι από το νέο ποινικό κώδικα που θα ισχύει από την 1η Ιουλίου. 

«Εάν γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση περί ενδεχόμενου δόλου ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης θα έχουν ευμενέστερη ποινική μεταχείριση και για τον Κορκονέα θα σπάσουν τα ισόβια. Είναι μία επιδίωξη της υπεράσπισης, δυστυχώς βλέπουμε το δικαστήριο και τον εισαγγελέα να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει -διαζευκτικά- εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης  τουλάχιστον 10 ετών, με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να κάνουν λόγο για σκοπιμότητα στην αναβολή της απόφασης. 

 «Δίνει ένα δείγμα όλη αυτή η μεθόδευση του πώς χρησιμοποιούνται οι νέοι κώδικες ως εργαλεία εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων», δήλωσε ο έτερος συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος. 

Πρωτόδικα, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ο Βασίλης Σαραλιώτης σε 10 έτη κάθειρξης και έχει ήδη αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.