Πολιτική

19 Ιουνίου 2019 23:42

Σαμαράς: στις 7 Ιουλίου ανοίγουμε την πόρτα της ελπίδας

Text to Speech

Στα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Σαμαράς: στις 7 Ιουλίου ανοίγουμε την πόρτα της ελπίδας

«Στις 7 Ιουλίου ανοίγουμε την πόρτα της ελπίδας, της ανάπτυξης, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του στενού φίλου και συνεργάτη του, πρώην Υπουργού και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

«Στις 26 Μαΐου τους δείξαμε την πόρτα. Στη χειρότερη Κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο. Και στις 7 Ιουλίου ανοίγουμε την πόρτα της ελπίδας, της ανάπτυξης της ασφάλειας και της δικαιοσύνης για τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Όχι πια άλλη διανομή φτώχειας, αλλά παραγωγή πλούτου για τον Έλληνα».

«Μαζί με τον Δημήτρη (Σταμάτη) και μαζί με τους άλλους υποψηφίους δίνουμε τη μάχη για την παράταξη. Μη δεχτείτε από κανέναν να σας πει ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι πιο ιερό από την ανάγκη να σκεφτεί ο Έλληνας λογικά και να αποφασίσει με τη συνείδηση του. Κριτήριο, όμως, για την απόφαση του, υπάρχει μόνον ένα. Και αυτό το ένα είναι η πατρίδα», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Και όπως σκεφτόμαστε για το καλό της πατρίδας γι' αυτόν τον λόγο ψηφίζουμε αυτή την παράταξη, η οποία στέκεται, υπάρχει πάνω απ' όλα, για το καλό της πατρίδας. Κι ως εκ τούτου, στις 7 Ιουλίου “ναι” ο Δημήτρης, στις 7 Ιουλίου “ναι” και ο Μητσοτάκης, ο ίδιος το αξίζει, η παράταξη το δικαιούται και θα ωφεληθεί η χώρα από αυτό».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και απευθυνόμενος προς στο ακροατήριο, τόνισε ότι έδειξαν ότι «η Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη είναι περιοχή που μπορεί να βασίζεται στην παράταξη μας, για ένα μέλλον, ανάλογο με εκείνο που μας αξίζει». Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην καταγωγή της μητέρας του από το Λιβάδι Ολύμπου από τη Μακεδονία, καθώς και του παππού της, του ιατρού Ζάννα, του «γιατρού του Μακεδονικού Αγώνα» και πρόσθεσε: «Αυτές οι εκλογές, δεν το λέμε έτσι απλά, είναι οι πιο σημαντικές γιατί κλείνουμε μια πολύ άσχημη σελίδα στην ελληνική Ιστορία. Και για να την ανοίξουμε την καινούργια σελίδα χρειαζόμαστε τις πλάτες όλων σας. Χρειαζόμαστε την αγάπη, τη συμπαράσταση, όλων σας. Κι επειδή μια τέτοια συμπαράσταση στιβαρή, σταθερή, δυνατή, μπορεί να τη δώσει ο Δημήτρης για αυτό είμαι εδώ για να του ευχηθώ από την καρδιά μου: Καλή επιτυχία αδελφέ».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας για τον φίλο και επί χρόνια στενό συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη υπογράμμισε ότι είναι πάνω από όλα έντιμος, αποτελεσματικός, σταθερός, ψύχραιμος και πρόσθεσε ότι «του αρμόζει να είναι στη Βουλή των Ελλήνων για το καλό της πατρίδας και ιδιαίτερα της Β. Ελλάδος».

«Είναι πατριώτης, όπως το έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή, για τη Μακεδονία μας. Είναι φίλος και είναι υπεύθυνος. Πηγαίνει στην ευθεία γραμμή. Δεν του αρέσουν οι τεθλασμένες. Και αυτό είναι που χρειάζεται ο ελληνικός λαός. Την αλήθεια και όχι το ψεματάκι το εύκολο» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά τον έχεις ανάγκη στα δύσκολα δίπλα σου. Έτσι τον είχα και εγώ ανάγκη και έβγαλε όλους εσάς ασπροπρόσωπους όσο ήμασταν στο Μαξίμου».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Στον χαιρετισμό του, ο πρώην Υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για την οικονομία, την ασφάλεια του πολίτη, τον χειρισμό στο “Μακεδονικό”, αλλά και για το “διχαστικό” μήνυμα της.

Τόνισε ότι η ΝΔ ως Kυβέρνηση θα αποκαταστήσει το αίσθημα ενότητας και ομοψυχίας του λαού. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για ανευθυνότητα, υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ για τα ελληνοτουρκικά δεν αποσκοπούσε στο «να ηρεμήσουν τον κόσμο», αλλά «να τρομοκρατήσουν τον κόσμο» εν όψει εκλογών.

Υπογράμμισε ότι σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα δεν είναι ποιο θα είναι πρώτο κόμμα - αυτό όπως είπε «έχει κριθεί» - αλλά η «αυτοδυναμία» της ΝΔ, ώστε την επόμενη των εκλογών ο τόπος να έχει σταθερή κυβέρνηση. «Πρέπει τη νίκη μας να την ολοκληρώσουμε… Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα. Η ΝΔ στην Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός» κατέληξε ο κ Σταμάτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ