Κοινωνία

20 Ιουνίου 2019 16:46

Σοκάρει η απολογία της 19χρονης κατηγορούμενης για παιδική πορνογραφία

Διάβασέ μου το...

Φωτογράφιζε γυμνή ακόμη και την 5χρονη αδερφή της. Είχε μετατρέψει σε “στούντιο” το σπίτι της. Ισχυρίζεται πως είχε κάνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας.

Σοκάρει η απολογία της 19χρονης κατηγορούμενης για παιδική πορνογραφία
-

Του Γιώργου Γρηγοριάδη

Δεν αρνήθηκε στον ανακριτή η 19χρονη Βουλγάρα πως διακινούσε πορνογραφικό υλικό ανηλίκων στο “σκοτεινό διαδίκτυο” (Dark Web) έναντι αμοιβής. Υποστήριξε, όμως, πως είχε γίνει “πιόνι” ενός νεαρού ομοεθνή της, που την εξανάγκαζε - όπως ισχυρίστηκε - να λειτουργεί ως… ιντερνετικός μαστρωπός ακόμη και της 5χρονης αδερφής της!

«Ήμουν πιόνι ενός συμπατριώτη μου. Αυτός ήταν ο ιθύνων νους. Τον γνώριζα και άρχισα να επικοινωνώ μαζί του πριν από πέντε χρόνια μέσω skype. Με εκμεταλλεύτηκε. Ήμουν μικρή. Άρχισε να μου ασκεί ψυχολογική βία και με υποχρέωνε να κάνω όσα έκανα», φέρεται να δήλωσε η κατηγορούμενη.

“Στούντιο” το σπίτι της

Κατηγορείται πως είχε μετατρέψει το σπίτι της, στη Χαλκιδική, σε στούντιο για τα γυρίσματα παράνομου πορνογραφικού υλικού, το οποίο πωλούσε στο “Dark Web”.

Στον φακό της πόζαραν γυμνές δύο 16χρονες φίλες της και… η μόλις 5 ετών αδερφή της!

κορίτσι - πορνογραφία ανηλίκων

Η 19χρονη διοχέτευε τις φωτογραφίες και τα βίντεο στον συνεργάτη από τη γειτονική χώρα κι αυτός το ανέβαζε στον κυβερνοχώρο.

Η αμοιβή της 19χρονης

Κατόπιν σήματος της Ιντερπόλ στη Διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ. ΑΣ άρχισε να αποκαλύπτεται η υπόθεση. Αστυνομικοί άρχισαν να την διερευνούν, κατάφεραν και εντόπισαν τη νεαρή κοπέλα, η οποία - όπως διαπιστώθηκε - έβγαζε και μεροκάματο από 10 έως 20 ευρώ για κάθε γυμνή φωτογραφία των ανήλικων κοριτσιών που εξασφάλιζε και 30 ευρώ για κάθε βίντεο.

Οι πράξεις που την βαραίνουν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβαν χώρα από το 2015 μέχρι το 2016.

AP - τεχνολογία - υπολογιστές - computer - υπολογιστής - χρήση

Απόπειρες αυτοκτονίας

Ενώπιον ανακριτή εμφανίστηκε μετανιωμένη για όσα κατηγορείται και φέρεται να εξομολογήθηκε πως έκανε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, μη μπορώντας να αντέξει τις τύψεις.

Ο συνήγορός της υπέβαλε αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

Σε βάρος της 19χρονης έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια. Αφέθηκε ελεύθερη, μετά την απολογία της, με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά, πάντως, που στην Ελλάδα τέτοια υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας. Θύτης και θύμα να είναι από την ίδια οικογένεια, παραγωγός πορνογραφικού υλικού σε τόσο μικρή ηλικία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ