Κοινωνία

20 Ιουνίου 2019 23:24

Χειροπέδες σε έναν από τους πλέον καταζητούμενους για απάτες

Διάβασέ μου το...

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν 6 εντάλματα σύλληψης και 42 καταδικαστικές αποφάσεις. Πώς εξαπατούσε τα θύματά του.

Χειροπέδες σε έναν από τους πλέον καταζητούμενους για απάτες
-

Συνελήφθη, το πρωί στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 41χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 6 εντάλματα σύλληψης και 42 καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης 149 έτη και 6 μήνες και συνολική χρηματική ποινή 38.000 ευρώ, για το αδίκημα της απάτης. Συνελήφθη επιπλέον μία 38χρονη Ελληνίδα για υπόθαλψη εγκληματία.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και σε βάρος τριών επιπλέον ατόμων (δύο 39χρονοι και μία 38χρονη), για συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 41χρονος ημεδαπός από τον Νοέμβριο του 2018, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές σε χαμηλές τιμές. Τις συσκευές αγόραζε στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε υποσχεθεί.

Με αυτόν τον τρόπο εδραίωσε την αξιοπιστία του και έπεισε για την φερεγγυότητα της δραστηριότητάς του. Προς τούτο συνέδραμε και ο 39χρονος που του πρότεινε πελάτες.

Οι όλο και αυξανόμενοι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν σε κατάθεση της προσφερόμενης από αυτόν χαμηλής τιμής, σε ατομικούς λογαριασμούς του έτερου 39χρονου και της 38χρονης. Με τον τρόπο αυτό εισέπραττε τις προκαταβολές των επόμενων υποψηφίων αγοραστών και κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής των συσκευών (μέθοδος πυραμίδα).

Από τον μήνα Ιανουάριο του 2019 και μετά και ενώ είχε εισπράξει πλήθος προκαταβολών, διέκοψε την παράδοση των συσκευών που του είχαν παραγγείλει.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και από την ταυτοποίηση τριάντα 39 υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πιστοποιηθεί η είσπραξη εκ μέρους του ποσού των 42.372 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, στους λογαριασμούς των δύο συνεργών του, κινήθηκε όγκος συναλλαγών συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ