Κόσμος

21 Ιουνίου 2019 11:27 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιουνίου 2019 16:40

Βρετανία: Υπουργός των Τόρις απωθεί με πρωτοφανή βία διαδηλώτρια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με το βίντεο που δείχνει τον Φιλντ να συμπεριφέρεται με βιαιότητα σε διαδηλώτρια της Greenpeace που έκανε ειρηνική διαμαρτυρία.

Βρετανία: Υπουργός των Τόρις απωθεί με πρωτοφανή βία διαδηλώτρια (βίντεο)
-

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει υφυπουργό των Τόρις να αρπάζει από τον σβέρκο μία διαδηλώτρια της Greenpeace και να την βγάζει βίαια από αίθουσα στην οποία διεξαγόταν εκδήλωση για την οικονομία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το περιστατικό σημειώθηκε σε δείπνο με καλεσμένους σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου, που πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στο επιβλητικό Mansion House.

Στο βίντεο που έχει προκαλέσει πολιτικό σκάνδαλο μετά τη δημοσιοποίηση του, απαθανατίζεται ο Υπουργός των Συντηρητικών, Μάρκ Φιλντ, να σταματά μια διαδηλώτρια της Greenpeace, να την στριμώχνει σε μια κολόνα και στη συνέχεια να την πιάνει από τον σβέρκο και να την βγάζει με τη βία έξω από την αίθουσα.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο και η έκταση που πήρε το θέμα, προκάλεσαν και την κυβέρνηση της Βρετανίας να θέσει σε διαθεσιμότητα τον υφυπουργό. 

Εκπρόσωπος της Downing Street δήλωσε ότι, «η πρωθυπουργός βρίσκει πολύ ανησυχητικό το περιστατικό. Η Αστυνομία ήδη αναζητεί αναφορές για το ζήτημα και ο Μαρκ Φιλντ αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και στους Συντηρητικούς. Θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, όσο διαρκούν οι έρευνες».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, το επεισόδιο σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου διαδηλώτριες της Greenpeace εισέβαλαν, φορώντας κόκκινες τουαλέτες, στο ετήσιο δείπνο Bankers and Merchants, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Φίλιπ Χάμοντ σχετικά με την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας.

Ο Μαρκ Φιλντ, που είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ακούγεται στο βίντεο να λέει, αφού αρπάζει την γυναίκα «μπορείτε να βγάλετε έξω αυτό το άτομο;».

Εκείνη, ενώ την τραβολογάει ο βουλευτής, το μόνο που προλαβαίνει να πει είναι «κάνουμε ειρηνική διαμαρτυρία».