Οικονομία

21 Ιουνίου 2019 13:10

Σημαντικές φορολογικές μειώσεις στο πρόγραμμα της ΝΔ

Διάβασέ μου το...

Με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και δράσεις για την Υγεία και τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, το πρόγραμμα της ΝΔ.

Σημαντικές φορολογικές μειώσεις στο πρόγραμμα της ΝΔ
-

Με σύνθημα Ισχυρή Ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Κομβικό σημείο του προγράμματος είναι η μείωση της φορολογίας με μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της  εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση των εισφορών στην κύρια σύνταξη από 20% -15% και μείωση του ΦΠΑ με δύο βασικούς συντελεστές 11% και 22% από 13% και 24% αλλά και διατήρηση του χαμηλού 6%.

Στηρίζοντας την οικογένεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, αύξηση αφορολόγητου για κάθε παιδί κατά 1000 ευρώ, επαναφορά των επιδομάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού.

Δίνοντας έμφαση στη στήριξη της επιχειρηματικότητας ο Πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει  για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις κατά 8 μονάδες και στα μερίσματα κατά 5 ενώ έμφαση έδωσε και στην ανάγκη στήριξης της ακίνητης περιουσίας με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας, έκπτωση 40-50% για εργασίας ενεργειακής λειτουργίας και συντήρησης των κτιρίων αλλά και απλοποίηση στις διαδικασίες μετάβασης.

Στο πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνονται δράσεις για τη στήριξη της υγείας , των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων αλλά και εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας με επαναφορά της   ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ΔΙΑΣ με 1500 αστυνομικούς, πεζές περιπολίες στις γειτονιές και κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου αλλά και του πανεπιστημιακού ασύλου.  

Με τον Παναγιώτη Πικραμένο και τη Μαριέττα Γιαννάκου να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ. Σε εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται επίσης τόσο ο νομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο στενός του σύμβουλος Τάκης Θεοδωρικάκος, σε μη εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται ο επιχειρηματίας Βασίλης Ανδρικόπουλος που θα αξιοποιηθεί σε κυβερνητική θέση και στην τελευταία και τιμητική 12η θέση θα βρίσκεται ο ηθοποιός Κωσταντίνος Μαρκουλάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ