Κοινωνία

22 Ιουνίου 2019 13:10 Τελευταία ενημέρωση : 22 Ιουνίου 2019 21:41

Φωτιά στο Λαγονήσι

Διάβασέ μου το...

Δείτε εικόνες απο την περιοχή. Προληπτική εκκένωση σπιτιών και ένας εγκαυματίας. Πως ξεκίνησε η πυρκαγιά. Μέτωπο το απογευμα και στον Μαραθώνα.

Φωτιά στο Λαγονήσι
-

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λαγονήσι. Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στο Λαγονήσι και στα Καλύβια Θορικού, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι φλόγες "΄έκαψαν" χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα. Στο σημείο επιχειρούσαν απο την πρώτη στιγμή 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην απο αέρος προσπάθεια πυρόσβεσης ρίχτηκαν 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Οι φλόγες βρίσκονται, λίγο μετά την έναρξη της φωτιάς, σε μικρή απόσταση από διάσπαρτες κατοικίες και σύμφωνα με πληροφορίες, o Δήμαρχος Σαρωνικού διέταξε την εκκένωση 10 σπιτιών για προληπτικούς λόγους. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος έβαλε φωτιά για να κάψει χόρτα, αλλά γρήγορα η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις. Ο άνδρας έχει υποστεί εγκαύματα και μεταφέρθηκε απο αστυνομικούς στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ αργότερα προσήχθη ως υπαίτιος της φωτιάς.

Γύρω στις 16:30, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. 

Λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε για μερικές ώρες σε εκτροπή κυκλοφορίας σε σημεία των κεντρικών δρόμων της περιοχής, 

Φωτιά στον Μαραθώνα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, σε χορτολιβαδική έκταση στον Μαραθώνα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στην Αφετηρία του Μαραθωνίου, στις 15:42 και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίει ξερά χόρτα. 

Φωτιά - λαγονήσι

Φωτιά - λαγονήσι

Φωτιά - λαγονήσι

Φωτιά - λαγονήσι

Φωτογραφίες:  Facebook/FORUM ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Φωτιά - Λαγονήσι

Φωτιά - Λαγονήσι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ