Κόσμος

22 Ιουνίου 2019 20:33

Η “μητέρα των μαχών” για την διεκδίκηση της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ιμάμογλου και Γιλντιρίμ διεκδικούν την Δημαρχία της σημαντικότερης πόλης της Τουρκίας, στις εκλογές που ίσως κρίνουν και το μέλλον του Ερντογάν.

Η “μητέρα των μαχών” για την διεκδίκηση της Κωνσταντινούπολης (βίντεο)
-

Μουσική, αφίσες και εκλογικά περίπτερα πλημμυρισμένα από φυλλάδια και χαμογελαστά πρόσωπα που καλούν τους ψηφοφόρους να επιλέξουν πλευρά… στη μάχη της Κωνσταντινούπολης.

Από την μια ο νέος και φέρελπις Εκρέμ Ιμάμογλου και από την άλλη ο παλιός και έμπειρος Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Βαριά όμως την σκιά του στις κάλπες ρίχνει ο Ταγίπ Ερντογάν που παίζει τα ρέστα του, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, προκειμένου η Κωνσταντινούπολη να παραμείνει υπό την επιρροή του.

Από τις φαιδρότητες ότι ο πολιτικός της αντιπολίτευσης ταυτίζεται με τον Γκιουλέν και είναι  κρυπτο - Έλληνας, έφτασε στις απειλές περί ακύρωσης ξανά των εκλογών λόγο δικαστικής εμπλοκής του. Κατηγορεί τον Ιμάμογλου ότι πρόσβαλε τον κυβερνήτης της πόλης Ορντού αποκαλώντας τον σκύλο, επειδή δεν τον άφησε να χρησιμοποιήσει το τμήμα VIP του αεροδρομίου.

Ο Ερντογάν μετέτρεψε τις δημοτικές εκλογές σε αναμέτρηση που θα κρίνει την μοίρα της Τουρκίας. Μια ενδεχόμενη όμως νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου, θα μεταφραστεί σε ήττα του ίδιου του Τούρκου προέδρου. Και δεν αποκλείεται να σημάνει και την αρχή του τέλους για την ηγεμονία του κόμματος Ερντογάν στην πολιτική ζώη της χώρας.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, φίλος και πιστός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει μάχη για να κρατήσει την Κωνσταντινούπολη υπό την εξουσία του κόμματος του προέδρου.

Απέναντι του, το φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο πολιτικός από την Τραπεζούντα που έχει γίνει το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο της τουρκικής αντιπολίτευσης. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου που εμφανίστηκε από το πουθενά και είναι έτοιμος να κερδίσει τη δημαρχία της σημαντικότερης πόλης της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ