Κοινωνία

23 Ιουνίου 2019 10:51

Μία σύλληψη για την φωτιά στο Λαγονήσι

Διάβασέ μου το...

Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά που αναστάτωσε την περιοχή και «δοκίμασε» την ετοιμότητα των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Μία σύλληψη για την φωτιά στο Λαγονήσι
-

Στην σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι πυροσβέστες για την φωτιά στο Λαγονήσι, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, πανικοβάλλοντας τους κατοίκους, οδηγώντας σε προληπτική εκκένωση κατοικιών και «δοκιμάζοντας» την ετοιμότητα των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, «συνελήφθη χθες, 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), 76χρόνος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια για αγροτική – δασική πυρκαγιά στη θέση Σπέριζα – Αγ. Φανούριος, στα Καλύβια Θορικού, του δήμου Σαρωνικού, του νομού Αττικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες, 22 Ιουνίου και ώρα 12:28, κατά την εκτέλεση εργασιών με γεωργικό μηχάνημα. Σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης».

Φωτιά - λαγονήσι

Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στο Λαγονήσι και στα Καλύβια Θορικού, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι φλόγες "έκαψαν" χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα. Στο σημείο επιχειρούσαν από την πρώτη στιγμή 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην από αέρος προσπάθεια πυρόσβεσης ρίχτηκαν 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Οι φλόγες βρίσκονταν, λίγο μετά την έναρξη της φωτιάς, σε μικρή απόσταση από διάσπαρτες κατοικίες και σύμφωνα με πληροφορίες, o Δήμαρχος Σαρωνικού διέταξε την εκκένωση 10 σπιτιών για προληπτικούς λόγους. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος έβαλε φωτιά για να κάψει χόρτα, αλλά γρήγορα η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις. Ο άνδρας, ο οποίος τελικώς συνελήφθη, υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε από αστυνομικούς στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ