Καιρός

24 Ιουνίου 2019 06:00

Καιρός: τοπικές μπόρες και μελτέμι την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Πότε και που θα πέσουν οι πιο έντονες βροχές. Πότε αναμένεται να δροσίσει. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Δευτέρα, από τις πρωινές ώρες στην Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στη Μακεδονία, με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όμως στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι-βορειοανατολικοί στα ανατολικά, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 3-4 μποφόρ και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά στη Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στη Μακεδονία, με εξασθένηση το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου, τοπικά έως 35 βαθμούς (σημ: στην δυτική Μακεδονία τοπικά η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους 37 βαθμούς (σημ: στην Ήπειρο κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου).

Βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια όμως θα είναι δυτικοί, βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 37 βαθμών Κελσίου, τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στις Κυκλάδες σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη, στην Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένεται καιρός άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές μπόρες και κυρίως στα ορεινά με σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα νότια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ