Κοινωνία

24 Ιουνίου 2019 09:31

Ξεκινά η δίκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Διάβασέ μου το...

Στο εδώλιο η αναισθησιολόγος που είχε αναλάβει την επέμβαση ρουτίνας της μικρής Μελίνας, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ξεκινά η δίκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας
-

Ξυπνούν οι μνήμες στην Κρήτη από τον τραγικό θάνατο της 4χρονης Μελίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, μετά από επέμβαση ρουτίνας.

Για το θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη κάθεται σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό.

Με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης της άτυχης μικρούλας.

Συγκεκριμένα, στην αναισθησιολόγο καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Της αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.