Κόσμος

24 Ιουνίου 2019 12:01

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Γεωργία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Με αμείωτο ρυθμό διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Γεωργίας που βγήκαν για τέταρτο βράδυ στους δρόμους.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Γεωργία (εικόνες)
-

Συνεχίστηκαν και την Κυριακή οι ογκώδεις διαμαρτυρίες στο κέντρο της Τυφλίδας, έξω από τη Βουλή της Γεωργίας.

Πλήθος κόσμου με πλακάτ διαμαρτυρόταν για την «κυριαρχία» της Ρωσίας και κορόιδευε τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ δόθηκε και ομιλία.

Οι εντάσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από την Πέμπτη, οπότε και ένας Ρώσος βουλευτής είχε επισκεφτεί το κοινοβούλιο της χώρας, προκαλώντας αντιδράσεις και πυροδοτώντας επεισόδια.

Την Παρασκευή η ένταση μεταξύ των δύο χωρών εντάθηκε περαιτέρω, όταν ο Πούτιν υπέγραψε τον περιορισμό των Ρώσων επιβατών που πετούν προς την Γεωργία, από τις 8 Ιουλίου, ώστε να προστατέψει τον κόσμο από αυτό που το Κρεμλίνο ονομάζει «εγκληματικές ενέργειες».

διαδηλώσεις - Γεωργία

Ο Ρώσος Πρόεδρος συμβούλευσε επίσης τα ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία να μην κάνουν εκδρομές στη Γεωργία και διέταξε την κυβέρνηση να επιστραφούν οι Ρώσοι τουρίστες που βρίσκονται στη Γεωργία. Μόνο φέτος, πάνω από ένα εκατομμύριο Ρώσων έκαναν διακοπές στη Γεωργία.

Η επιρροή της Ρωσίας στην πολιτική σκηνή της Γεωργίας παραμένει ευαίσθητο θέμα, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι είναι πολύ αδύναμη όταν είναι αντιμέτωπη με τη Μόσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ