Κοινωνία

25 Ιουνίου 2019 11:49 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουνίου 2019 20:32

Άγριες συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού

Διάβασέ μου το...

Ρόπαλα, μαχαίρια, σιδερολοστοί και τραυματίες, το σκηνικό "πολέμου" μέσα στις φυλακές...

Άγριες συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού
-

Του Μανώλη Ασαριώτη

Αστυνομικοί των ΜΑΤ μπαίνουν στις Φυλακές Κορυδαλλού το πρωί της Τρίτης. Είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν τη συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις πτέρυγες Β' και Ε'.

Λίγο πριν από τις έντεκα, δύο κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια στο ιατρείο. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο περίπου εκατό συγκρατούμενοί τους συγκεντρώθηκαν με αυτοσχέδια όπλα στα χέρια.

«Έσπασαν τις κεντρικές πύλες και ξεκίνησαν τη μάχη. Πολύ γρήγορα χάθηκε ο έλεγχος στις δυο πτέρυγες. Τραυματίστηκαν κρατούμενοι κι ένας σωφρονιστικός», περιγράφει ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β' και Ε' κατάφεραν να σπάσουν τις πύλες και να συναντηθούν στον κοινόχρηστο διάδρομο.

Φυλακές Κορυδαλλού - ένταση με κρατούμενους

Ρόπαλα, μαχαίρια, σιδερολοστοί και τραυματίες συνθέτουν ένα σκηνικό πολέμου. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εγκλωβίζονται στις θέσεις τους για λίγο. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι ο έλεγχος χάνεται.

 «Αμέσως υπήρχε επέμβαση της ομάδας αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών για να διασφαλίσουν τις βασικές δομές, όπως το αρχιφυλακείο και το διοικητήριο. Τραυματίστηκε ένας σωφρονιστικός στο χέρι», επισημαίνει ο Γιώργος Κωστίκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών.

Με τη βοήθεια αστυνομικών των ΜΑΤ και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, καταφέρνουν να σταματήσουν τη γενικευμένη συμπλοκή. Οι κρατούμενοι επιστρέφουν στα κελιά τους και ο έλεγχος είναι και πάλι στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, όμως, κάνει λόγο για αναταραχή…

«Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος».

Φυλακές Κορυδαλλού - ένταση με κρατούμενους

Πάνοπλα στελέχη της ΕΚΑΜ καταφθάνουν και μπαίνουν και αυτά μέσα στο κατάστημα κράτησης.

Αποστολή τους να βοηθήσουν εισαγγελέα και σωφρονιστικούς να κάνουν έρευνες στα κελιά καθώς μέσα από τις κάμερες ασφαλείας είδαν ότι χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια όπλα.

Για την επέμβαση τής αστυνομίας μέσα στη φυλακή προηγήθηκε αίτημα τού υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ