Αθλητικά

26 Ιουνίου 2019 10:04

Πρόεδρος Ράπτορς: ο Αντετοκούνμπο δεν είναι Έλληνας, είναι Νιγηριανός

Διάβασέ μου το...

«Ευσεβείς πόθοι» από τον Πρόεδρο των πρωταθλητών του ΝΒΑ, που χρησιμοποίησε λάθος παραδείγματα και στη συνέχεια φρόντισε να «βαφτίσει» τα δικά του παιδιά Καναδούς…

Πρόεδρος Ράπτορς: ο Αντετοκούνμπο δεν είναι Έλληνας, είναι Νιγηριανός
-

Ο Πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα στο NBA, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θέλησε να «καρπωθεί» το βραβείο του MVP που κατέκτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για λογαριασμό της δικής του πατρίδας…

Ο Μασάι Ουζίρι, με καταγωγή από τη Νιγηρία, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο Αντετοκούνμπο είναι Νιγηριανός και όχι Έλληνας.

«Όταν σκέφτομαι τον Σιάκαμ, τον Εμπίντ και τον Γιάννη, να με συγχωρείται, αλλά δεν είναι Έλληνας, είναι Νιγηριανός, σκέφτομαι από πού ξεκίνησαν αυτά τα παιδιά. Εκεί ξεκίνησα και εγώ. Θα έχω να πω μια φοβερή ιστορία. Αυτή η ιστορία θα έχει ένα πρωτάθλημα που με κάνει να νιώθω τόσο υπερήφανο», ανέφερε.

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, ο πρόεδρος και GM των Ράπτορς δείχνει ότι προφανώς δεν γνωρίζει καλά την ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν γεννήθηκε στην Νιγηρία αλλά στην Αθήνα, εν αντιθέσει με τους Πασκάλ Σιάκαμ (γεννημένο στην Ντουάλα του Καμερούν) και Τζοέλ Εμπίντ (γεννήθηκε στην Γιαουντέ του Καμερούν), που ανέφερε ως παραδείγματα.

Η ειρωνεία μάλιστα είναι ότι στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου ο Ουτζίρι χαρακτήρισε τα δικά του παιδιά "Καναδούς", σε ερώτηση που του έγινε για το μέλλον του με τους Ράπτορς. "Για μένα το μόνο που έχει σημασία είναι το Τορόντο. Μου αρέσει πολύ εδώ πέρα, στην οικογένεια μου αρέσει που είμαστε εδώ και ιδιαίτερα στην σύζυγό μου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Και τα παιδιά μου είναι Καναδοί".

Μασάι Ουζίρι - πρόεδρος Ράπτορς - Γιάννης Αντετοκούνμπο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ