Υγεία - Περιβάλλον

26 Ιουνίου 2019 23:02

Νοσοκόμα έκανε ένεση σε έγκυο με σύριγγα που είχε χρησιμοποιήσει καρκινοπαθής (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Αναστάτωση στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η έγκυος. Που απέδωσε το λάθος της η μαία.

Νοσοκόμα έκανε ένεση σε έγκυο με σύριγγα που είχε χρησιμοποιήσει καρκινοπαθής (βίντεο)
-

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, όταν μέλος του προσωπικού έκανε ένεση σε  έγκυο, με την ίδια σύριγγα που είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα σε καρκινοπαθή. 

Με τη βοήθεια ψυχολόγου αλλά και τις διαβεβαιώσεις γιατρών και λοιμωξιολώγων ότι δεν κινδυνεύει η ίδια και το έμβρυο που κυοφορεί προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ η έγκυος γυναίκα. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο ιατρικό λάθος που συνέβη στο νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου. 

Η μαία κρατούσε ένα δοχείο με σύριγγες με αντιπηκτικές ουσίες προκειμένου να προχωρήσει στην έγχυση, αρχικά σε καρκινοπαθή ασθενή και στη συνέχεια στην εγκυμονούσα. Όταν τελείωσε με την πρώτη ένεση, δεν έβαλε τη χρησιμοποιημένη σύριγγα σε άλλο δοχείο, αλλά στο ίδιο με εκείνες που δεν είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί. Στη συνέχεια πήρε την χρησιμοποιημένη σύριγγα και τρύπησε την έγκυο. 

«Δεν προέκυψε κίνδυνος για τη ζωή της ασθενούς, έγινε ιολογικός έλεγχος, δεν υπάρχει κάποιο μεταδοτικό νόσημα στην πρώτη ασθενή, Δεν υπάρχει κίνδυνος για μητέρα και έμβρυο, είναι σπάνιο περιστατικό, ανθρώπινο λάθος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Διοικήτρια του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μαρία Σπινθούρη. 

Η εργαζόμενη κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό το οποίο απέδωσε σε λάθος εξαιτίας του φόρτου εργασίας. 

«Είναι άδικο να πυροβολούμε μια συνάδελφο που μπορεί να κάνει συνεχόμενες βάρδιες για να λειτουργήσει μια κλινική, είναι αποτέλεσμα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος των εργαζομένων του συγκεκριμένου νοσοκομείου Νίκος Κλώνος.

Πάντως, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι τόσο η έγκυος αλλά και η μαία η οποία έκανε το λάθος, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό.