Κόσμος

28 Ιουνίου 2019 07:06

Νέα Υόρκη: διαδήλωση Αλβανών για την “Τσαμουριά”

Διάβασέ μου το...

Λίγες δεκάδες Αλβανών συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν για την υποτιθέμενη «γενοκτονία των Τσάμηδων». Αντισυγκέντρωση από ‘Έλληνες ομογενείς.

Νέα Υόρκη: διαδήλωση Αλβανών για την “Τσαμουριά”
-

Με πλακάτ και συνθήματα όπως "Η Ήπειρος είναι Αλβανική", "Η Τσαμουριά είναι Αλβανική" και "Ελλάδα, παραδέξου και απολογήσου", περίπου 30 Αλβανοί συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, το μεσημέρι της Πέμπτης, υπό την οργανωτική ευθύνη της Παν-Αλβανικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, η συγκέντρωση, ήταν  μέρος μιας γενικότερης κινητοποίησης των Αλβανικής διασποράς στη Νέα Υόρκη για την 75η επέτειο της υποτιθέμενης "Γενοκτονίας" εις βάρος των Τσάμηδων.

Στο προξενείο της Ελλάδας την ίδια ώρα υπήρξε μικρή αντισυγκέτνρωση Ελλήνων ομογενών, παρουσία μελών της Ομοσπονδίας Λακωνικών Σωματείων  και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, οι οποίοι απαντούσαν στα συνθήματα  των Αλβανών διαδηλωτών.

Παρά το γεγονός ότι προς στιγμήν υπήρξε ένταση, με  αντεγκλήσεις και συνθήματα  καθώς η πλευρά της Αλβανικής Ομοσπονδίας χρησιμοποίησε συνθήματα αλυτρωτισμού, οι Αστυνομικοί δεν χρειάστηκε να παρέμβουν  και η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε ειρηνικά, με τους Αλβανούς να αποχωρούν μετά τη λήξη της συγκέντρωσης.