Κοινωνία

28 Ιουνίου 2019 12:11 Τελευταία ενημέρωση : 28 Ιουνίου 2019 21:28

Δίκη Γιακουμάκη: οι ποινές που επιβλήθηκαν

Διάβασέ μου το...

Μόνο ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε από το δικαστήριο. Τι δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή.

Δίκη Γιακουμάκη: οι ποινές που επιβλήθηκαν
-

Της Χρύσας Φώσκολου 

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους 8 από τους 9 κατηγορούμενους για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν τότε ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Για τους υπόλοιπους 5 καταδικασθέντες η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών, αλλά αναμένεται ακόμα να αποφασιστεί αν η ποινή θα είναι με αναστολή.

Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν κατά περίπτωση το άρθρο 133 του Π.Κ. για την "εφηβική και μετεφηβική ωριμότητα" καθώς και τον πρότερο και σημερινό έντιμο βίο.

Το δικαστήριο διέκοψε όταν προκλήθηκε ένταση σχετικά με την εισαγγελική πρόταση για την αναστολή ή όχι, ενώ αναμένεται να κατατεθούν εφέσεις.

Να σημειωθεί ότι αθωώθηκε ένας από τους συνολικά 9 κατηγορούμενους.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, σε δήλωση του μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, είπε ότι «νιώθω τη μεγάλη ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτή την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι, για την Κρήτη δεν ντρέπομαι, η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχθηκε στο δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ