Καιρός

28 Ιουνίου 2019 17:20

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Επανακάμπτουν οι τοπικές μπόρες, που παράλληλα με το μελτέμι, θα ρίξουν τον υδράργυρο. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Το δροσερό μελτέμι επιστρέφει, μαζί με σποραδικές βροχές και μπόρες, που από κοινού θα συμβάλλουν στην θεαματική υποχώρηση της θερμοκρασίας, κατά 5-6 βαθμούς σε σχέση με την Παρασκευή.

Το Σάββατο, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται τοπικές βροχές και - κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα - σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν, κυρίως το απόγευμα, τοπικές βροχές στην δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 18 έως 35 βαθμούς και στα νησιά από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο το βράδυ μέχρι 8 μποφόρ.

Ο καιρός το Σάββατο σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 29/6/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, την είσοδό έκανε ο περονόσπορος στις υπαίθριες καλλιέργειες επιτραπέζιας ντομάτας την προηγούμενη εβδομάδα. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως στα κατώτερα και στη συνέχεια στα ανώτερα φύλλα των φυτών. Τα συμπτώματά είναι:

  1. Ακανόνιστου σχήματος περιοχές (κηλίδες λαδιού) στην πάνω επιφάνεια των  φύλλων οι οποίες γρήγορα αποκτούν καστανό –γκρίζο ή μαύρο χρώμα, ενώ στην κάτω επιφάνεια  αναπτύσσονται υπόλευκες εξανθήσεις.
  2. Στους βλαστούς καστανές έως µαύρες ραβδώσεις µε λευκή εξάνθηση.
  3. Στους καρπούς διάχυτες γκριζοπράσινες μέχρι καστανές βυθισμένες περιοχές, οι οποίες μπορούν να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον καρπό.  

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ