Οικονομία

29 Ιουνίου 2019 21:52

Οι Φιλιππίνες επιστρέφουν στον Καναδά τα σκουπίδια του (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

«Έσπασε» εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ προκλήθηκε και διπλωματικό επεισόδιο.

Οι Φιλιππίνες επιστρέφουν στον Καναδά τα σκουπίδια του (βίντεο)
-

Κοντέινερ που περιείχαν σκουπίδια ξεφορτώθηκαν από πλοίο που έδεσε στο Βανκούβερ του Καναδά, αφού οι Φιλιππίνες τα επέστρεψαν στη χώρα, διακόπτοντας δεσμούς ετών, για την εξαγωγή απορριμμάτων.

Τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουέρτε διέταξε την πρόσληψη ιδιωτικής ναυτιλιακής εταιρείας, για να επιστραφούν 69 κοντέινερ πίσω στον Καναδά.

Ο Καναδάς λέει ότι τα απορρίμματά του εξάγονταν στις Φιλιππίνες μεταξύ του 2013 και 2014, σε μία εμπορική συμφωνία που είχε γίνει χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης.

Ο Καναδά συμφώνησε να δεχθεί πίσω τα σκουπίδια του, έχασε όμως τη διορία που του είχε δώσει η Μανίλα μέχρι τις 15 Μαΐου, να το κάνει μόνο του, κι έτσι οι Φιλιππινέζοι διπλωμάτες αποσύρθηκαν από τη χώρα.

 Δύο ειδών απορρίμματα συμφωνήθηκε να ανακυκλώνονται στις Φιλιππίνες, όμως τα κουτιά ήταν γεμάτα με πάνες μωρών, εφημερίδες και μπουκάλια νερού.

Σύμφωνα με τις καναδικές Αρχές, θα γίνει ασφαλής διαχείριση των σκουπιδιών από τον Καναδά, τέτοιος που θα τηρεί τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ