Life

30 Ιουνίου 2019 14:05

Κόντρα του Έλτον Τζον με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Διάβασέ μου το...

Διαμάχη του Σερ Έλτον Τζον με τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Το αντικείμενο της κόντρας.

Κόντρα του Έλτον Τζον με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
-

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Έλτον Τζον και τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Αφορμή ο «ψαλιδισμός» από τον Ρώσο διανομέα της ταινίας Ρόκετμαν όλων των σκηνών ταινίας που δείχνουν ομοφυλοφιλικές ρομαντικές ή ερωτικές σκηνές, συνολικής διάρκειας πέντε λεπτών.

Η αντίδραση του Βρετανού τραγουδιστή ήταν άμεση. «H ρωσική κινηματογραφική διανομή επέλεξε να λογοκρίνει εκτεταμένα την ταινία μου, "Rocketman", αφαιρώντας κάθε αναφορά στο ότι βρήκα την αληθινή ευτυχία στην 25ετή σχέση μου με τον Ντέιβιντ και στην ανατροφή των δυο υπέροχων γιων μας. Αυτό μου μοιάζει υποκριτικό», δήλωσε ο Σερ Έλτον Τζον.

Σε πιο ήρεμους τόνους ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπάθησε να «του χρυσώσει το χάπι». «Τον σέβομαι πολύ. Είναι ιδιοφυής μουσικός και ακούμε με ευχαρίστηση τη μουσική του. Αλλά νομίζω ότι είναι λάθος. Δεν διαστρεβλώνω τίποτα. Έχουμε πολύ χαλαρή αντιμετώπιση προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πούτιν από τη Σύνοδο των G20, στην Οσάκα. Ωστόσο έμεινε αμετακίνητος στις θέσεις του. «Ο νόμος απαγορεύει την προπαγάνδα για την ομοφυλοφιλία προς τους ανήλικους, ας δώσουμε σε έναν άνθρωπο την ευκαιρία να μεγαλώσει, να γίνει ενήλικας και μετά να αποφασίσει τι είναι. Αφήστε τα παιδιά ήσυχα!».

Ο Έλτον Τζον έχει ζητήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσουν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Ρωσία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ