Πολιτική

01 Ιουλίου 2019 09:39

Λεβέντης στον ΑΝΤ1: φασιστική η αντίληψη της αυτοδυναμίας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», λίγο πριν από τις εκλογές.

Λεβέντης στον ΑΝΤ1: φασιστική η αντίληψη της αυτοδυναμίας (βίντεο)
-

Επίθεση στα μικρά κόμματα εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αφού τα κατηγόρησε πως καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο.

«Σε πολύ νοσηρές καταστάσεις η λογική αρχίζει και λείπει. Η ψήφος είναι μία μόδα», εκτίμησε σχετικά, τονίζοντας ότι ο κόσμος δεν ξέρει «τι αγώνες έκανε» ο ίδιος «στη Βουλή όπου υπήρχε δικτατορία Τσίπρα – Καμμένου», αναφέροντας παραδείγματα προτάσεων που έκανε όπως «η ποινικοποίηση του ρουσφετιού».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στα στελέχη του κόμματός του που αποχώρησαν για άλλα κόμματα, σημειώνοντας πως «μόνο στην Ένωση Κεντρώων χρέωσαν τον πρόεδρο και όχι τους προδότες που έφυγαν»

«Η αυτοδυναμία που ζητεί η ΝΔ είναι φασιστική αντίληψη. Όλοι χρειαζόμαστε, αλλά στο Μαξίμου θέλει να είναι μόνος του. Αυτή η αντίληψη δείχνει φασιστική τάση», σχολίασε την ισχυρή εντολή που ζητεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελπίζω να μη γίνει αυτοδυναμία», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και κατηγορώντας τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για αλαζονεία, είπε πως εφαρμόζουν το ‘υπάρχουν λεφτά’ του Γιωργάκη σε πλήρη επανέκδοση».

Ερωτηθείς αν θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, απάντησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μας απογοήτευσε. Μόνο στο αναλογικό σύστημα συμφωνούμε», και διερωτήθηκε «τι διαφορά έχει από την ΝΔ».

Όπως ισχυρίστηκε ο Βασίλης Λεβέντης, η Φώφη Γεννηματά έχει συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα δίνει μπόνους 30 εδρών στο πρώτο κόμμα και εκτίμησε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει συμφωνήσει για κυβερνητική συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία.

«Έχει συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη να κάνει κυβέρνηση, αλλά δεν το λέει για να κερδίσει τον κόσμο που φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα αποκαλύψει τη συνεργασία με την ΝΔ μετά τις εκλογές», είπε σχετικά με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Αλίμονο στη χώρα αν λείψει η Ένωση Κεντρώων από τη Βουλή και μπουν τα τρελοκομεία», κατέληξε.