Πολιτική

01 Ιουλίου 2019 14:37

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει στην φυλακή!

Διάβασέ μου το...

Ραγδαίες οι δικαστικές εξελίξεις για τον πρώην Υπουργό, ο οποίος προ ημερών εισήχθη σε νοσοκομείο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει στην φυλακή!
-

Πολύ πιθανή είναι η επιστροφή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην φυλακή καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλλει ο πρώην υπουργός κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του επέβαλε κάθειρξη 19 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Το ΣΤ’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη και απέρριψε τους ισχυρισμούς τόσο του Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και συγκατηγορουμένων του οι οποίοι είχαν, επίσης, προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Με την απόφαση του Αρείου Πάγου εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο θα οδηγηθούν στη φυλακή δυο ακόμη συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη έξι ετών, ο καθένας.

Ανοιχτός παραμένει ο χρόνος εκτέλεσης της απόφασης αυτής, καθώς μένει να αποσαφηνιστεί εάν πρέπει να καθαρογραφεί και μετά να ισχύσει –κάτι που θα απαιτήσει διάστημα μερικών εβδομάδων έως και μηνών – ή εάν με χρήση αποσπάσματος της απόφασης θα γίνει εκτελεστή και επομένως η επιστροφή για τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην φυλακή μπορεί να γίνει άμεσα.