Κοινωνία

01 Ιουλίου 2019 18:59

Νέο “όχι” του Εισαγγελέα για άδεια στον Κουφοντίνα

Διάβασέ μου το...

Αρνητική η εισήγηση του Εισαγγελέα Βόλου, για τον πολυισοβίτη, εκτελεστή της "17Ν"¨, ενώ ήδη ισχύει ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Νέο “όχι” του Εισαγγελέα για άδεια στον Κουφοντίνα

Aρνητικός για ακόμη μια φορά είναι ο Εισαγγελέας Βόλου για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς σε νέα του πρόταση υπό το φως των δεδομένων του νέου Ποινικού Κώδικα πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο και πάλι την απόρριψη του αιτήματος του αρχιεκτελεστή της 17Ν.

Παρά το γεγονός ότι ο νέος Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα αντί κακούργημα που ήταν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε στάση κρατουμένων, που πρόσφατα αποδόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα για την ενίσχυση του προς κρατούμενους από τους Πυρήνες της Φωτιάς να προχωρήσουν σε στάση μέσα στις φυλακές, ο εισαγγελέας υπήρξε αρνητικός για τη χορήγηση νέας άδειας στον Κουφοντίνα.

Το εισαγγελικό σκεπτικό βασίζεται στο ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί για τις στυγερές δολοφονίες της οργάνωσης, προσφέρει ηθική συμπαράσταση σε αλληλέγγυους που προβαίνουν σε δολιοφθορές για υποστήριξη του αιτήματός του και σε κάθε περίπτωση δεν έχει δείξει δείγματα μεταμέλειας.

Ο εισαγγελέας μνημονεύει ακόμα και την προκλητική βόλτα Κουφοντίνα στο Σύνταγμα, σε προηγούμενη άδειά του, εκεί που είχε πέσει νεκρός ο άτυχος Αξαρλιάν.

Την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο, όπως γράφει η "Καθημερινή".

Πάντως είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Βόλου είναι και πάλι αρνητικός παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία προκλήθηκε από την αναίρεση που άσκησε η έως χθες Εισαγγελέας του Ξένη Δημητρίου κατά προηγούμενης αρνητικής απόφασης της δικαιοσύνης να δώσει άδεια στον Κουφοντίνα.

Την αναίρεση Δημητρίου που έχει προκαλέσει θύελλα επικρίσεων επικύρωσε το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την επιλεγείσα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νέα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη, η οποία μετά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει το σχετικό διάταγμα δεν θα αναλάβει καθήκοντα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.