Καιρός

03 Ιουλίου 2019 06:00

Καιρός: στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες. Επιμένει και το μελτέμι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους στα πελάγη μέχρι 5 μποφόρ προβλέπεται για την Τετάρτη. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι, μέχρι 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια μέρη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 μποφόρ, που βαθμιαία στα ανατολικά θα γίνουν βορειοανατολικοί, μέχρι 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά θα φθάσει κατά τόπους τους 39 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη τιμή της, κατά τόπους, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Θεσσαλία. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 22 και 39 βαθμών Κελσίου, κατά τόπους στη Θεσσαλία και στην Στερεά Ελλάδα μεταξύ 22 και 40 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πρόσκαιρα από δυτικές διευθύνσεις, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5μποφόρ, στο Αιγαίο βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ