Life

04 Ιουλίου 2019 15:14

“StrEAT Food”: Που ταξιδεύει ο Βασίλης Καλλίδης στα τελευταία επεισόδια (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ένα μοναδικό ταξίδι γαστρονομίας από τον Βασίλη Καλλίδη στον ΑΝΤ1. Όλα όσα θα δούμε έως κια την Παρασκευή.

“StrEAT Food”: Που ταξιδεύει ο Βασίλης Καλλίδης στα τελευταία επεισόδια (εικόνες)
-

Τελευταία επεισόδια για την εκπομπή «Streat Food» η οποία ανέλαβε να μας ταξιδεύει στις γεύσεις και τις παραδόσεις όλου του κόσμου με ξεναγό σε αυτό το μοναδικό ταξίδι γαστρονομίας τον Βασίλη Καλλίδη. 

Την Τρίτη 2 Ιουλίου ο Βασίλης Καλλίδης προσγειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ όπου δοκίμασε φιδόσουπα, κοχύλια ψημένα στον ατμό, βάτραχο τηγανητό αλλά και αχιβάδες, ενώ μαγείρεψε στη μέση του δρόμου ελληνικό σπετσοφάι και προσέφερε στους περαστικούς για να το δοκιμάσουν.

Thn Τετάρτη 3 Ιουλίου συνέχισε το ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ όπου επισκέφθηκε ένα παλιό γαλακτοπωλείο,  έφαγε πάπια ψητή με ρύζι - δίνοντας λιγότερα από πέντε ευρώ - και θα «βυθίστηκε» στο σύμπαν της ασιατικής κουζίνας περπατώντας στην πόλη,όπου συνάντησε δύο Έλληνες κι έμαθε τα πάντα για την ζωή στο Χονγκ Κονγκ. 

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, το Τελ Αβίβ θα ξεπροβάλλει στις οθόνες μας και ο Βασίλης Καλλίδης θα προσπαθήσει να μας περιγράψει ποια είναι η φιλοσοφία του φαγητού στην πόλη. Θα γευτεί φαλάφελ γεμιστό με χούμους και θα δοκιμάσει το παγωτό – σπεσιαλιτέ Pistachio αλλά και την επονομαζόμενη σαξούκα. Τέλος, θα επισκεφθεί και την κεντρική λαχαναγορά. 

Στο τελευταίο επεισόδιο την Παρασκευή 5 Ιουλίου ο Βασίλης Καλλίδης επιστρέφει στην Χαβάη και δοκιμάζει καλαμάκια στα κάρβουνα και χαβανέζικα χοτ-ντογκ. Στη συνέχεια,  επισκέπτεται ένα μαγαζί δίπλα στην ψαραγορά και δοκιμάζει «πόκε» κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης καταιγίδας. 

Παραδοσιακά προϊόντα και υλικά καθώς και τοπικές συνταγές μας συστήνουν την κουλτούρα διαφορετικών πολιτισμών σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης. Την ίδια στιγμή, ελληνικές συνταγές και γεύσεις ταξιδεύουν με τη σειρά τους έως την άλλη άκρη του κόσμου. 

«StrEAT Food» με τον Βασίλη Καλλίδη.  Καθημερινά στις 22:45.

 Streat Food - Βασίλης Καλλίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ