Οικονομία

04 Ιουλίου 2019 12:14 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουλίου 2019 21:27

Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για την επένδυση στο Ελληνικό

Διάβασέ μου το...

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ έκαναν ειδικές αναφορές για την επένδυση στο Ελληνικό, μετά την έκδοση της ΚΥΑ και την αντίδραση της Lamda Development.

Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για την επένδυση στο Ελληνικό
-

Πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, μόλις τρεις μέρες πριν τις εκλογές, αποτελεί το θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό μετά την κοινοποίηση την Τετάρτη, της ΚΥΑ για την οποία διαμαρτυρήθηκε εντόνως η Lamda Development, θεωρώντας ότι κρατάει «μετέωρη» την επένδυση.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «εμείς τρέξαμε το έργο, αλλά αλλάξαμε την αρχική σύμβαση. Όμως, έπεσαν οι μάσκες και για τον παραχωρησιούχο. Υπάρχει και εδώ deal με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να εκχωρήσει άδεια με περισσότερο μπετόν και λιγότερο πράσινο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον «Real FM», δήλωσε πως «Η Κοινή Υπουργική Απόφαση -που εκδόθηκε ακατανόητα ή μάλλον μπορώ να δω το λόγο, θα σας εξηγήσω μετά ίσως γιατί έγινε αυτό λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές- θα ανακληθεί αμέσως. Θα εκδοθούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες μένουν, οι οποίες είναι συμβατές, με τη σύμβαση που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με τον επενδυτή.

Έχουν συμφωνήσει σε ορισμένα πράγματα, ώστε η επένδυση αυτή να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας στο Ελληνικό και για τη δυνατότητα να γίνει ένα έργο αναπτυξιακό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, το οποίο θα αλλάξει την όψη της Αθήνας.

Ο λόγος για τον οποίο εκτιμώ εκδόθηκε αυτή η Κοινή Υπουργική Απόφαση τώρα είναι πολύ απλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε ποτέ αυτό το έργο. Νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα κάνει δύσκολη τη ζωή μας την επόμενη μέρα. Τους λέω λοιπόν να μην χάνουν το χρόνο τους. Αυτή η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ανακληθεί την επόμενη της ημέρας που θα μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Και το έργο αυτό θα γίνει, θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί».

Να σημειωθεί ότι μετά την έκδοση της ΚΥΑ, η Lamda Development σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για απροσπέλαστα εμπόδια τόσο στην έναρξη, όσο και στην ομαλή εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ