Κοινωνία

04 Ιουλίου 2019 19:38 Τελευταία ενημέρωση : 05 Ιουλίου 2019 00:19

Αγωνία για ανήλικο που εξαφανίστηκε

Διάβασέ μου το...

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 16χρονου Γιάννη. Τον εντόπισε πολίτης που τηλεφώνησε στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για Εξαφανισμένα Παιδιά.

Αγωνία για ανήλικο που εξαφανίστηκε
-

«Συναγερμός» σήμανε το απόγευμα στις Αρχές και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση ενός ανήλικου αγοριού από την περιοχή Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Η περιπέτεια του Γιάννη Κ. 16,5 ετών, έληξε αργά το βράδυ, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο 16χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Επανομής.

Καθοριστικό ρόλο στην εύρεση του ανήλικου έπαιξε η δημοσιοποίηση των στοιχείων του παιδιού, καθώς πολίτης είδε τον ανήλικο να περιφέρεται στην ευρύτερη περιοχή της Επανομής και κάλεσε αμέσως στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, δίνοντας την αντίστοιχη πληροφορία. Άμεσα, Ψυχολόγος του Συλλόγου ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες ήδη βρίσκονταν σε συνεργασία με την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης του Χαμόγελου του Παιδιού «Θανάσης Μακρής» για την αναζήτηση του ανήλικου και, ταυτόχρονα κινητοποίησαν τις λιμενικές αρχές προκειμένου να εντοπισθεί ο ανήλικος.

Σε όλη τη διάρκεια της αναζήτησης του Γιάννη Κ., Κοινωνική Λειτουργός βρισκόταν δίπλα στην οικογένεια για την υποστήριξη της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ