Κόσμος

05 Ιουλίου 2019 20:14

Ακάρ: Συνεχίζουμε τον αγώνα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Text to Speech

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική η Άγκυρα. Νέες δηλώσεις από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας. Τουρκική NAVTEX για ασκήσεις στο Καστελόριζο.

Ακάρ: Συνεχίζουμε τον αγώνα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία θα συνεχίσει "με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο", δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ μιλώντας σε τελετή αποφοίτησης στρατιωτικής ακαδημίας στην Άγκυρα. 

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου, είπε ότι “στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το αξιόλογο έθνος μας συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές και τους κινδύνους που εκτοξεύονται κατά της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας”. 

Ανέφερε ότι “με τη δύναμη που αντλούν από την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τις προσευχές του λαού θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα 780 χιλιάδες χλμ εδαφών της πατρίδας, τα 462 χιλιάδες χλμ γαλάζιας πατρίδας και την ασφάλεια των ουρανών, τη γαλήνη και ευημερία των πολιτών, μέρα και νύχτα, καλοκαίρι και χειμώνα, στα βουνά και τις ανηφόρες, εντός και εκτός συνόρων μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης". 

Εν τω μεταξύ, μία περιοχή στα νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δεσμεύει για ασκήσεις την Κυριακή των εκλογών, η Άγκυρα.

Με την νέα NAVTEX της Τουρκίας, δεσμεύεται για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μία εκτεταμένη περιοχή η οποία ξεκινά από τα νότια του Καστελόριζου και φτάνει αρκετά μίλια δυτικά προς τη Ρόδο. Η NAVTEX έρχεται μία μέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δε δίστασε να απειλήσει την Κύπρο με νέο «Αττίλα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ