Κοινωνία

06 Ιουλίου 2019 16:27 Τελευταία ενημέρωση : 06 Ιουλίου 2019 21:29

Ο Κουφοντίνας στοχοποιεί πολιτικούς κι επιχειρηματίες

Διάβασέ μου το...

Ποιους βάζει στο "στόχαστρο" ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, εκτελεστής της «17Ν», μετά την άρνηση των δικαστών να του δοθεί άδεια εξόδου από τις Φυλακές.

Ο Κουφοντίνας στοχοποιεί πολιτικούς κι επιχειρηματίες
-

Πολιτικούς κι επιχειρηματίες στοχοποιεί με όσα αναφέρει σε δήλωση του ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λίγες ώρες μετά την τρίτη άρνηση των δικαστών να του χορηγηθεί άδεια απο τις Φυλακές.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια εκτελεστής της "17", κάνει λόγο για υποκινούμενη απο πολιτικά και οικονομικά κέντρα απόφαση των δικαστών, βάζοντας τους έτσι εμμέσως πλην σαφώς στο "στόχαστρο". 

Η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα

« Όπως αναμενόταν, οι δικαστές του Βόλου έπιασαν ξανά το δικό τους αυταρχικό και αυθαίρετο νήμα, ακριβώς από εκεί που το είχαν αφήσει στο προηγούμενο βούλευμα τους. Σα να μην είχε μεσολαβήσει τίποτα, σαν να μην έφτασε να το αναιρέσει ο Άρειος Πάγος ως αντιφατικό και νομικά εσφαλμένο, επιμένουν ξανά με τον ίδιο αντιφατικό τρόπο, με τις ίδιες διαστρεβλώσεις της αλήθειας, με την ίδια στυγνή λογική της αλαζονικής εξουσίας τους , με τα ίδια ξανά φρονηματικά επιχειρήματα (παρότι διακηρύσσουν την ίδια στιγμή τον σεβασμό στην ελευθερία της σκέψης), την ίδια απαίτηση για ιδεολογική μεταστροφή (παρότι διακηρύσσουν το δικαίωμα στις πεποιθήσεις ) την ίδια ξανά δόλια απαίτηση για δήλωση μετάνοιας .

Οι δικαστές του Βόλου δεν θα μπορούσαν να αγνοούν τόσο επιδεικτικά τον ίδιο τον Άρειο Πάγο, αν δεν είχαν την άμεση στήριξη , από τις ισχυρές πολιτικά και οικονομικά οικογένειες και την τρομουστερία των μέσων ενημέρωσης που αυτές αποκλειστικά ελέγχουν, αν δεν εκδηλωνόταν όλο και πιο ανοιχτά και απροκάλυπτα φασιστικά εκείνο το αόρατο χέρι που συντονίζει όλη αυτή τη σκοταδιστική μεθόδευση των τελευταίων μηνών.

Η απόφαση τους αυτή δικαιώνει άλλη μια φορά όσους μιλούν για ταξική και διατεταγμένη δικαιοσύνη .

Δημήτρης Κουφοντίνας
Κασσαβέτεια , 6/7/2019».

Δικαστές: ειναι υποκινητής έκνομων ενεργειών

Υποκινητή , έστω εμμέσως, καταδρομικών επιθέσεων, όπως αυτή στην Βουλή, θεωρούν οι δικαστές του Βόλου, τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Στο 37 σελίδων σκεπτικό, με το οποίο οι δικαστές απορρίπτουν για τρίτη φορά το αίτημά του για χορήγηση άδειας, του χρεώνουν πως εξακολουθεί ακόμη και μέσα από τη φυλακή να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με ομάδες που δρουν στην παρανομία και του χρεώνουν ότι ευθύνεται για τις «εκρηκτικές» αντιδράσεις των «συντρόφων» του, όταν εκείνος έκανε απεργία πείνας διεκδικώντας άδεια από τη φυλακή.

«Ο κρατούμενος δεν διστάζει επανειλημμένως να διεγείρει τους «αλληλέγγυους συντρόφους» του, όπως ο ίδιος τους αποκαλεί, στην τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων που ενέχουν πράξεις βίας (ή και απειλής βίας) κατά προσώπων και πραγμάτων, προκειμένου να επιτύχει το σκοπό του, και δη τη χορήγηση άδειας από το κατάστημα κράτησης όπου κρατείται», αναφέρει το βούλευμα των δικαστών.

Οι δικαστές ξεκαθαρίζουν πως δεν αποτελεί ποινικά αξιολογήσιμο στοιχείο η ιδεολογία του κρατούμενου ούτε αποτελεί δείκτη σωφρονισμού αν αυτή άλλαξε ή όχι. Κρίνεται όμως, όπως λένε, η προσωπικότητά του. Και αναφέρουν πως η στάση του δείχνει πως δεν σέβεται τους κανόνες της έννομης τάξης, επικαλούμενοι την απάντησή του σε προηγούμενο δικαστικό συμβούλιο πως ο «αγώνας» του είναι πάντα ο ίδιος

«Το ανωτέρω γεγονός καταδεικνύει ότι αρνείται συνειδητά να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο και να σεβαστεί τις επιταγές της έννομης τάξης, ενώ εξακολουθεί να μην αποδέχεται την βαρύτητα των εγκλημάτων της αφαίρεσης των ανθρώπινων ζωών, που έχει διαπράξει, καθώς και τις έννομες συνέπειες αυτών. Συνεπώς, το παρόν Συμβούλιο πιθανολογεί σε περίπτωση που τύχει τακτικής αδείας, έστω και ολιγοήμερης, δεν θα σεβαστεί τις επιταγές της έννομης τάξης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σκεπτικό.

Oι δικαστές του Βόλου, "προσπέρασαν" την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που είχε αποφανθεί υπερ της άδειας, μπαίνοντας στην ουσία και κρίνοντας την προσωπικότητα του κρατούμενου.