Πολιτική

07 Ιουλίου 2019 22:16

Βαρουφάκης: ο ελληνικός λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλλουν μνημόνια

Διάβασέ μου το...

Συγχαρητήρια σε Νέα Δημοκρατία και “καρφιά” για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πού απέδωσε τον εκλογικό θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βαρουφάκης: ο ελληνικός λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλλουν μνημόνια
-

Την ικανοποίηση του για το ποσοστό που εξασφάλισε το ΜέΡΑ25 (3,5% και 9 έδρες) εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συνεχάρη τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη στις εκλογές.

Όπως δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡα25, η επάνοδος της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία ήταν προδιαγεγραμμένη, μετά τα όσα ακολούθησαν τη νύχτα του δημοψηφίσματος, “καρφώνοντας” ουσιαστικά του πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός μας, είπε ο κ. Βαρουφάκης, τιμωρεί τις Κυβερνήσεις που του επιβάλλουν μνημόνια. Δεν έκρυψε την ανησυχία του για το μέλλον, εκτιμώντας ότι έρχονται… χειρότερα. Δυστυχώς, συνέχισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, «η χρεοδουλοπαροικία μας, η μνημονιακή Ελλάδα κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά ανοίγει ένα άλλο, το οποίο φοβόμαστε ότι θα είναι πιο σκοτεινό από το προηγούμενο».

Δεσμεύτηκε πως τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, «θα συνεχίσουμε να μιλάμε προγραμματικά, με μετριοπάθεια, και ταυτόχρονα, με πλήρη ανυπακοή σε όλα αυτά που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Ξεκινάμε έναν ανένδοτο μονομέτωπο αγώνα, εναντίον του μοντέλου Λετονίας, εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας, που πολύ φοβόμαστε ότι από αύριο το πρωί, η συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ θα στήνει, θα θεμελιώνει, πάνω στο 4ο μνημόνιο που του άφησε, του κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ»Παρομοίασε το ΜέΡΑ25 με «ένα μικρό κεράκι, του οποίο το φως είναι ικανό να διαπεράσει το βαθύ σκοτάδι».

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη δημόσια τοποθέτηση, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε ζωντανά στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αποδίδοντας την επιτυχία του ΜέΡΑ25 στον προγραμματικό λόγο του και στο γεγονός ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από την κοκορομαχία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε πως βρέθηκε αντιμέτωπος με «λασπολογία» και ξεκαθάρισε πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία, όπως το ίδιο θα έκανε και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ