Πολιτική

08 Ιουλίου 2019 10:48 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιουλίου 2019 11:36

Εκλογές 2019: στον πρόεδρο της Βουλής τα επίσημα αποτελέσματα

Διάβασέ μου το...

Τον πίνακα με τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών επέδωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης. Στο Προεδρικό ο Βούτσης. Τι ειπώθηκε για την κλοπή της κάλπης στα Εξάρχεια.

Εκλογές 2019: στον πρόεδρο της Βουλής τα επίσημα αποτελέσματα
-

Τον πίνακα με τα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου που αφορούν το 99,86% των εκλογικών τμημάτων (απομένουν κάποια τμήματα ετεροδημοτών) επέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Τα εύσημα στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, «για τη πιστή τήρηση της διαδικασίας, με τρόπο ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά» απένειμε ο κ. Βούτσης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε: «κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να φανούμε αξιόπιστοι απέναντι στη κοινωνία, αλλά και στον πρωθυπουργό που μας ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τη κλοπή της κάλπης στα Εξάρχεια, ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, σημειώνοντας πάντως ότι δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ εκείνος με τη σειρά του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κατά το άρθρο 37 παρ.2 του Συντάγματος.

«Είχαμε μια άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας. Στα αποτελέσματα αποτυπώνεται σαφέστατα, σχεδόν στο 100%, η δύναμη των κομμάτων, ο νέος συσχετισμός δυνάμεων και βεβαίως αποτυπώνονται και οι έδρες των κομμάτων στη 18η Περίοδο της Βουλής, που τυπικά θα ξεκινήσει με την ορκωμοσία των βουλευτών στις 17 Ιουλίου» προσέθεσε ο κ. Βούτσης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Βούτση, είπε: «Κύριε πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ και σας συγχαίρω για την άψογη τήρηση της διαδικασίας του Συντάγματος, πράγμα που αποδεικνύει πόσο, κατά το πνεύμα του Συντάγματος, λειτουργεί το ίδιο άψογα η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Τέτοιες ώρες να το θυμόμαστε, γιατί η Δημοκρατία, το ξέρετε, είναι ένα αγαθό, που πρέπει να το προστατεύουμε πάντοτε. Και κυρίως, όσοι -και λόγω ηλικίας- έχουμε βιώσει παλιές πικρές εμπειρίες, όπου η Δημοκρατία ήταν ζητούμενο». Τέλος ο κ. Βούτσης, ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, "χρόνια πολλά" για την ονομαστική του εορτή.