Κόσμος

09 Ιουλίου 2019 23:37

Ιταλία: διάσωση δεκάδων μεταναστών (βίντεο)

Text to Speech

Δεκάδες μετανάστες μετέφερε σε ιταλικό έδαφος η ιταλική ακτοφυλακή, ενώ άλλοι εντοπίστηκαν από σκάφος ΜΚΟ.

Ιταλία: διάσωση δεκάδων μεταναστών (βίντεο)

Συνολικά 47 μετανάστες διέσωσε από τη Μεσόγειο σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, που τους μετέφερε σε λιμάνι της Σικελίας, συνοδεία της συνοριοφυλαλής.

Λίγο αργότερα, το σκάφος Alan Kurdi της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye διέσωσε άλλους 44 μετανάστες που βρίσκονταν σε κίνδυνο στα ανοικτά της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα η ΜΚΟ, προσθέτοντας πως η Μάλτα δέχθηκε να τους υποδεχθεί.

«Σαράντα τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους τέσσερις γυναίκες και τρία παιδιά», επιβιβάσθηκαν στο Alan Kurdi, ανακοίνωσε η Sea-Eye.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι μετανάστες εντοπίσθηκαν από ιδιωτικό αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την αναζήτηση μεταναστών να πλέουν πάνω σε μια ξύλινη βάρκα.

Sea-Eye - διάσωση - μετανάστες

«Σκάφος του μαλτέζικου Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται εν πλω για να παραλάβει τους ανθρώπους αυτούς από το Alan Kurdi και να τους μεταφέρει στη στεριά», ανακοίνωσε ακόμη η Sea-Eye, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, χωρίς πάντως να υπάρχει σχετική επιβεβαίωση από τις αρχές της Μάλτας.

Το βράδυ της Κυριακής, άλλοι 65 μετανάστες, που είχαν διασωθεί από το Alan Kurdi, έφθασαν στη Μάλτα με την προοπτική να κατανεμηθούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ