Πολιτική

09 Ιουλίου 2019 20:52

“Καρφιά” της αντιπολίτευσης για το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα

Διάβασέ μου το...

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης το νέο κυβερνητικό σχήμα, η ελλιπής παρουσία γυναικών και ο... Χρυσοχοΐδης.

“Καρφιά” της αντιπολίτευσης για το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα

«Πυρά» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχεται η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με το πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα αλλά και την ελλιπή παρουσία γυναικών, ενώ την «καρφώνουν» και για… «παλιούς γνώριμους» υπουργούς, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Από το «μικρό και ευέλικτο» σχήμα, με «ελάχιστους» αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν παρά μόνο 5 γυναίκες». 

Παράλληλα, σημειώνει ότι «ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου».

Επισημαίνει ακόμα ότι «τα νέα πρόσωπα της ΝΔ, οι «καταξιωμένοι» και τα «λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό» τα οποία είχε εξαγγείλει, είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο «δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο» κ. Χρυσοχοΐδης, μια στρατιά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι «τεχνοκράτες», όπως ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, και ο κ. Σκυλακάκης της «Δράσης»».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «με σημερινή του, μάλιστα, απόφαση, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ανευθυνότητά του και χτες, όταν, παρόλο που συνεδρίαζε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο για το Eurogroup, κανείς δεν σκέφτηκε να  επικοινωνήσει με τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα μας στη συνεδρίαση.

Από ότι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Και έχει περάσει μόνο μια μέρα κυβέρνησης ΝΔ.» 

Για «μία Kυβέρνηση εξαιρετικά μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από αυτή την οποία περιέγραφε η Νέα Δημοκρατία πριν από τις Eκλογές, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τόπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη γυναικών από το νέο κυβερνητικό σχήμα. Όπως είπε «μόλις το 10% της Kυβέρνησης αποτελείται από γυναίκες και μόλις δύο έχουν τη θέση υπουργού».

Σχετικά με την υπουργοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Λίνας Μενδώνη ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «όταν κάποιος επιλέγει να γίνει  υπουργός  μιας άλλης κυβέρνησης δεν μπορεί να παραμείνει μέλος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε: «Διαφωνώ πολιτικά με την επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και θέλω να κάνω ένα σχόλιο: Δεν γίνεται οι υπουργοί οι οποίοι έχουνε βγει από το ΠΑΣΟΚ να είναι καλοί υπουργοί, όταν γίνονται υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα, να λέμε ότι για όλα έφταιγαν οι προηγούμενοι ή έφταιγε το ΠΑΣΟΚ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ