Κοινωνία

09 Ιουλίου 2019 23:01

Χωρίς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η σύσκεψη Χρυσοχοΐδη για την ασφάλεια

Διάβασέ μου το...

Τι σηματοδοτούν οι ηχηρές απουσίες του αρχηγού και του υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χωρίς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η σύσκεψη Χρυσοχοΐδη για την ασφάλεια
-

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λεωφόρο Κατεχάκη , μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο  νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συγκάλεσε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες του αρχηγείου στην οποία δεν παρέστησαν όλοι οι αντιστράτηγοι του σώματος με ηχηρές απουσίες αυτές του αρχηγού και του υπαρχηγού.

O Υπουργός φαίρεται να ζήτησε και να έλαβε την παραίτηση του αντιστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται πως ζήτησε την παραίτηση και από άλλους τρεις αντιστράτηγους.

Κατά τα άλλα, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός στη σύσκεψη αιτήθηκε  αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. Προηγήθηκε και σύσκεψη σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό. 

Τις διαφαινόμενες αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ σχολίασε η πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.  

"Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς, τόνισε η κ. Γεροβασίλη .