Οικονομία

10 Ιουλίου 2019 08:17 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουλίου 2019 22:19

Βορίδης στον ΑΝΤ1: ξεκάθαρη η συμπαράταξη με τον αγροτικό κόσμο (βίντεο)

Text to Speech

Για τους στόχους του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μίλησε ο Μάκης Βορίδης. Το σχόλιό του για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου.

Βορίδης στον ΑΝΤ1: ξεκάθαρη η συμπαράταξη με τον αγροτικό κόσμο (βίντεο)

«Το επιτελικό μοντέλο πρέπει να το δούμε στην πράξη», σχολίασε για το κυβερνητικό μοντέλο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο όπως σχολίασε «ήταν νομοθετημένο, αλλά ήταν επιλογή να μη λειτουργεί».

«Το ασυμβίβαστο εκ του νόμου υπήρχε», είπε για την οδηγία που δόθηκε στους Υπουργούς και σημείωσε πως «σωστά προχωρά η κυβέρνηση σε τέτοιου είδους περιορισμούς».

Κληθείς να σχολιάσει την ανάθεση της ΕΥΠ, του ΑΠΕ και της ΕΡΤ στον Πρωθυπουργό, σχολίασε κυρίως το τελευταίο, ήταν επιτακτική ανάγκη «η αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τα τραγελαφικά», αφού «είχε μετατραπεί σε κομματική τηλεόραση».

«Είναι από τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουμε ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, ο πρωθυπουργός το παίρνει πάνω του για το λόγο αυτόν», εξήγησε σχετικά.

Μιλώντας για το χαρτοφυλάκιό του, είπε πως «αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ, είναι περίπου το 5%», το οποίο μπορεί μαζί με την προστιθέμενη αξία να φτάσει ακόμα και το 20%.

«Η αγροτική ανάπτυξη έχει τη δική της συμβολή στη συνολική ανάπτυξη κι αυτό πρέπει να μετατραπεί σε αύξηση του εισοδήματος των αγροτών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «η εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό είναι η διαπραγμάτευση της κοινής αγροτικής πολιτικής από πλευράς Ελλάδας».

Η συμπαράταξη με τον αγροτικό κόσμο είναι «ξεκάθαρη», σχολίασε.

Τόνισε παράλληλα αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πως «δεν  έχουμε αυταπάτες, έχουμε όμως γνώση και εμπειρία των διαδικασιών».

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την επίτευξη του στόχου των προϋπολογισμών», σημείωσε, εξηγώντας πως ο τρέχον είναι της προηγούμενης κυβέρνησης, όμως «στον επόμενο προϋπολογισμό θα εφαρμόσουμε μια σειρά δικών μας μέτρων, όπως αυτά για τις εμπροσθοβαρείς πολιτικές».

Ερωτηθείς για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε πως «ο κάθε πρωθυπουργός οργανώνει την πολιτική του, πρέπει να του αναγνωρίζεται ότι έχει αυτήν την επιλογή» και απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για υποβάθμισή του στο συγκεκριμένο υπουργείο, είπε πως πρόκειται για υπουργείο «που ακουμπά ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής παραγωγής».

Χαρακτήρισε, τέλος, «προφανές ότι δεν είναι υποβάθμιση», καλώντας τους επικριτές του «να το δουν αντίστροφα, το ότι τοποθετούμαι εγώ είναι σαφές ότι είναι σημαντικό το υπουργείο».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ