Κοινωνία

10 Ιουλίου 2019 18:13

Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ “είδε” την χασισοφυτεία (βίντεο)

Text to Speech

Αγρότης καλλιεργούσε… χασίς. Κατασχέθηκαν δεκάδες δενδρύλλια και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε.

Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ “είδε” την χασισοφυτεία (βίντεο)

Μία χασισοφυτεία με 112 δενδρύλλια εντοπίστηκε και εκριζώθηκε την Τετάρτη (9/7) στη Νέδουσα στον Ταΰγετο, ενώ συνελήφθη για την καλλιέργειά της ένας 55χρονος.

Ειδικότερα στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή στη Νέδουσα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης ένας 55χρονος από την περιοχή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρησε κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, χασισοφυτεία στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 112 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,5- μέτρων περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο. Όπως προέκυψε, την φυτεία καλλιεργούσε ο 55χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Κάνναβη - Μεσσηνία

Κάνναβη - Μεσσηνία

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Κάνναβη - Μεσσηνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ