Οικονομία

10 Ιουλίου 2019 19:07

Παραιτήθηκε ο Μανώλης Παναγιωτάκης από την ΔΕΗ

Text to Speech

Η συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη και η αιφνίδια αποχώρηση του επικεφαλης της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Παραιτήθηκε ο Μανώλης Παναγιωτάκης από την ΔΕΗ

Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ υπέβαλε ο Μανώλης Παναγιωτάκης, στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. 

Όπως έγινε γνωστό, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΝ, ο κ. Παναγιωτάκης θα ασκεί τα καθήκοντα μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και έθεσε στη διάθεση του Υπουργού την παραίτησή του «για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της». 

Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. 

Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για τη στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και τη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ