Κοινωνία

11 Ιουλίου 2019 06:44

Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις λόγω πυρκαγιάς

Διάβασέ μου το...

Περίπου 250 παιδιά απομακρύνθηκαν από δυο κατασκηνώσεις λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε δάσος με έλατα.

Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις λόγω πυρκαγιάς
-

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφίκλεια – Ελάτεια Φθιώτιδας, κοντά στη Φτερόλακα και έκαψε δάσος με έλατα. Άμεσα κινητοποιήθηκε δύναμη της Πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες και επτά οχήματα, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν και δυο υδροφόρες του δήμου.

Με εισήγηση επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ασφαλές σημείο παιδιά από δυο κατασκηνώσεις που βρίσκονται στο σημείο.

Ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε ότι η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά καίει ακόμη.

Εξαιτίας της φωτιάς αποφασίστηκε να απομακρυνθούν από τις κατασκηνώσεις 250 παιδιά και να μεταφερθούν στην Αμφίκλεια, σημειώνοντας πως το μέτρο ήταν καθαρά προληπτικό και τα παιδιά δεν κινδύνευσαν.

Συγκεκριμένα 134 άνθρωποι από την κατασκήνωση της εκκλησίας έχουν μεταφερθεί στο γυμνάσιο και λύκειο της Αμφίκλειας, ενώ  άλλοι 124 πρόσκοποι φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Η ανακοίνωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, σε ανακοίνωση του για την εκκένωση στην Περδικόβρυση Παρνασσού, αναφέρει τα εξής:

Συνολικά 51 μέλη (39 ανήλικα, 12 ενήλικα) του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) καθώς και 73 μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) εκκένωσαν προληπτικά και με ασφάλεια τον χώρο της Προσκοπικής κατασκήνωσης που πραγματοποιούσαν σε χώρο του Σ.Ε.Π στην Περδικόβρυση Παρνασσού ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από κεραυνό σε μακρινή απόσταση από το χώρο της κατασκήνωσης. Τη φωτιά εντόπισαν στις 01:40 της 11ης Ιουλίου ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσης εκκένωσης.

Τα 124 ενήλικα και ανήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. και του Σ.Ε.Ο. μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους με πούλμαν στο γυμναστήριο Αμφίκλειας όπου και διανυκτέρευσαν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι γονείς των παιδιών έχουν πλήρη ενημέρωση από τους Αρχηγούς τους.

Έως σήμερα το μεσημέρι τα μέλη του Σ.Ε.Π. θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση.

Το Σ.Ε.Π. ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αμφίκλειας για την άμεση υποστήριξη και την μεταφορά των μελών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ