Κοινωνία

11 Ιουλίου 2019 14:50

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Διάβασέ μου το...

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο νεαρός που έχει καταδικαστεί για την ληστεία στο Βελβεντό.

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός
-

Αποφυλακίστηκε μετά από έξι χρόνια κράτησης ο Νίκος Ρωμανός, που είχε καταδικαστεί αρχικά σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Το αποφασιστικό βήμα για την αποφυλάκισή του έγινε όταν ο Άρειος Πάγος αναγνώρισε το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές και μείωσε την ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξης.

Στα χέρια του 26χρονου σήμερα Νίκου Ρωμανού, ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά από 6 χρόνια εγκλεισμού, άφησε την τελευταία του πνοή ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, χτυπημένος από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί μαζί με ακόμη 3 άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Αίσθηση είχαν προκαλέσει τότε οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τα χτυπημένα πρόσωπα μετά την συμπλοκή με την αστυνομία.

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και ο Ν. Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Στη φυλακή αποφασίζει να τελειώσει το σχολείο. Δίνει εξετάσεις και πετυχαίνει. Η άρνηση να του δοθεί φοιτητική άδεια, θα τον οδηγήσει σε απεργία πείνας που θα διαρκέσει 31 ημέρες. Λόγω της κρισιμότητας της υγείας του ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, θα καταθέσει τελικώς στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία επιτρεπόταν η εκπαιδευτική άδεια με τη χρήση «βραχιολιού».

Στο μεταξύ, καταδικάζεται σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων», το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.