Καιρός

12 Ιουλίου 2019 06:03

Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Πού αναμένεται να «χτυπήσουν» τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Παρασκευή αναμένονται τοπικές μπόρες ή καταιγίδες, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και αργότερα μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 μποφόρ ή νοτιάδες 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και αργότερα στη Μακεδονία και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, από 3 έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Ήπειρο και πιθανώς να επηρεάσουν και το βόρειο Ιόνιο. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο,  2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα φυσούν νοτιάδες, 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 32 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται το Σάββατο λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με Τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, από το μεσημέρι σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και από το βράδυ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρους μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, αρχικά στα δυτικά και αργότερα στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ