Πολιτική

12 Ιουλίου 2019 11:02 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουλίου 2019 21:21

Μητσοτάκης: έμφαση στην ποιοτική δημόσια Παιδεία

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις δράσεις του υπουργείου. "Πυρά" από την αντιπολίτευση.

Μητσοτάκης: έμφαση στην ποιοτική δημόσια Παιδεία

Από το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε σήμερα το πρωί τον κύκλο των επισκέψεών του στα υπουργεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδεικτικό της «απόλυτης προτεραιότητας που δίνει ο ίδιος στην Παιδεία», όπως επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη συμμετοχή της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, των δύο υφυπουργών, Σοφίας Ζαχαράκη και Κώστα Διγαλάκη και του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, που τον συνόδευε στην επίσκεψή του.

«Είναι μεγάλη χαρά που ξεκινώ τις επισκέψεις από το υπουργείο Παιδείας», ανέφερε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε στη νέα υπουργό και στους υφυπουργούς καλή επιτυχία και δύναμη στην επιτέλεση του έργου τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις δράσεις του υπουργείου για μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση για όλα τα Ελληνόπουλα και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια με σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Μητσοτάκης - Υπουργείο Παιδείας

«Έχουμε θέσει -ως πρωθυπουργικό γραφείο- στόχους και χρονοδιαγράμματα για όλα τα υπουργεία», σημείωσε και εξέφρασε την απόλυτη «εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εκτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους». «Είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όσο το δυνατον καλύτερη παιδεία στα παιδιά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου που αλλάζει συνεχώς», πρόσθεσε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά τη σημερινή πρώτη επίσκεψη θα ακολουθήσει κύκλος επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία, επισημαίνοντας ότι έκλεισε η πρώτη εβδομάδα στην κυβέρνηση και υπογράμμισε πως η έμφαση δίνεται πάντα στο αποτέλεσμα και όχι στην επικοινωνία, και «στόχος είναι το πώς θα κάνουμε τις ζωές όλων καλύτερες».

Μητσοτάκης - Υπουργείο Παιδείας

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση 

Εν τω μεταξύ, έντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την απόφαση της νέας κυβέρνησης  για κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής της Πάτρας. «Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η Ν.Δ. με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για επίσκεψη του  Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Παιδείας μόνο για «επικοινωνιακούς λόγους», κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας ότι  «η Εκπαίδευση αφορά το μέλλον της νέας γενιάς,  είναι εθνικό θέμα και απαιτεί συναινέσεις και συνεννοήσεις», ενώ εξαπολύει «πυρά» και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: «Η Εκπαίδευση και η Παιδεία πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα κάθε Κυβέρνησης .Η επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να  γίνεται απλά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Είχαμε πολλές φορές επισημάνει στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι η Εκπαίδευση αφορά το μέλλον της νέας γενιάς, είναι εθνικό θέμα και απαιτεί συναινέσεις και συνεννοήσεις. Δυστυχώς η κυβέρνηση του Σύριζα δέσμια των ιδεοληψιών της δεν μας άκουσε. Έπραξε ακριβώς το αντίθετο.  Κάνουμε την ίδια επισήμανση στην παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας . Αν κι η αιφνιδιαστική μετακίνηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπουργείο Παιδείας, δεν αποτελεί θετικό δείγμα γραφής. Ως πρώτο βήμα διαλόγου θεωρούμε αναγκαίο να επανασυσταθούν όλα τα θεσμικά όργανα που κατάργησε η Κυβέρνηση του Σύριζα, όπως το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Η  κατάσταση δεν είναι εύκολα αναστρέψιμη Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις και γενναίες πολιτικές για να ανακοπεί η  πορεία απομόνωσης της νέας γενιάς της χώρας από τις παγκόσμιες εξελίξεις. .Με τις σημερινές τους δηλώσεις ο κ. Μητσοτάκης και η κα. Υπουργός παρέπεμψαν  όλα τα μεγάλα και κρίσιμα  θέματα για το μέλλον. Η  Κυβέρνηση ακολουθεί το γνωστό βλέποντας και κάνοντας».

Μητσοτάκης - Υπουργείο Παιδείας

«Η εμπορευματοποίηση και η επιχειρηματική λειτουργία των Ιδρυμάτων, που επισπεύδει η ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή που επιτάσσει και την κατάργηση του ασύλου, με το ψεύτικο επιχείρημα της πάταξης της εγκληματικότητας και της ανομίας. Η στάση κάθε κόμματος απέναντι στην Παιδεία - εμπόρευμα, θέτει και την πραγματική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Παιδείας. «Στο σύνολό τους οι δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, όσο και της υπουργού Ν. Κεραμέως έχουν τη σφραγίδα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ, για μια παιδεία που κατ' όνομα θα είναι δημόσια, στην πραγματικότητα όμως η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης θα καθορίζεται από την τσέπη των γονιών» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

«Όταν η Παιδεία ( ίδρυση νομικής Σχολής) , γίνεται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης τότε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιβεβαιώνεται πανηγυρικά! Έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια , έξω οι κομματικές παρατάξεις! Τέλος το άσυλο των εγκληματιών , αλλαγή του ποινικού Κώδικα ( κακούργημα τα επεισόδια)”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ελληνική Λύση».

Μητσοτάκης - Υπουργείο Παιδείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ