Πολιτισμός

12 Ιουλίου 2019 19:23

Schoolwave 2019: Ένα μάθημα πολιτισμού (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η μεγάλη συνάντηση εφήβων που έδειξε ότι ήταν πολλά περισσότερα από ένα Μουσικό Φεστιβάλ.

Schoolwave 2019: Ένα μάθημα πολιτισμού (εικόνες)
-

Το Schoolwave 2019 (5-6-7 Ιουλίου, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος) ήταν μια γιορτή αντάξια των 15 χρόνων του φεστιβάλ.

Δεν ήταν μόνο η σκηνή, ο εξοπλισμός, η υπερπαραγωγή που είχε στηθεί για τους 16χρονους και τους 18χρονους καλλιτέχνες. Δεν ήταν μόνο η άγρια χαρά των παιδιών που κατέβαιναν από τη σκηνή, έχοντας ζήσει για 20 λεπτά το όνειρό τους. Το Schoolwave 2019 ήταν πάνω από όλα ένα μάθημα πολιτισμού που παρέδωσαν οι μικροί στους μεγάλους.

Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις τόσες χιλιάδες εφήβους με διαφορετικά μουσικά γούστα, διαφορετικά ντυσίματα και διαφορετικές καταγωγές να συνυπάρχουν με τόσο σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον και όλοι μαζί απέναντι σε ένα φεστιβάλ που μετά από 15 χρόνια το νιώθουν δικό τους. Ούτε ο καύσωνας, ούτε οι εκλογές τούς εμπόδισαν να έρθουν.

Schoolwave 2019

Schoolwave 2019

Άλλοι ήταν μόνοι τους, άλλοι με παρέες, άλλοι χόρευαν, άλλοι ούρλιαζαν, άλλοι απολάμβαναν τη μουσική ξαπλωμένοι στο γρασίδι του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Ήταν «μια απόδραση των εφήβων προς τον αληθινό εαυτό τους», όπως το έθεσε ο Φοίβος Δεληβοριάς, ένας από τους καλεσμένους του φετινού φεστιβάλ.

Το Schoolwave 2019 διοργάνωσε η Δημιουργική Ομάδα Schooligans σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Περιφέρεια Αττικής, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Χορηγοί επικοινωνίας του Schoolwave 2019 ήταν, μεταξύ άλλων, ο ΑΝΤ1 και το NETWIX.

Περισσότερες πληροφορίες: www.schoolwave.gr